Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz k tomuto obrázku. Když se vypočítává velikost pro oblečení jako šaty, podle čeho se určuje ta velikost. Z tabulky se může zdát, že je to jednoduché, že pro danou barvu najdete svůj rozměr v tabulce. Jemže ejhle, boky S a pod prsy M. Kterým rozměrem se tedy řídit? Neptám se na podprsenku nebo na kalhotky, tam je to jasné. Ale když tedy se nevlezete do tabulky, tak jak se to řeší? Nemůžete si přece vybrat velikost S, když v hrudníku by byla velikost malá. Vezme se tedy velikost větší?
Podle toho, co bych chtěl kupovat, tak bych vzal takové písmeno, abych se vešel všude. Teda například, kdybych měl A XXL a B XS (u mě to nehrozí, jsem rozložitý chlap, ale příklad), tak prostě vezmu XXL a buď se smířím s tím, že to někde bude plandat, nebo že vezmu jehlu a nit (nebo šicí stroj) a budu někde zevnitř zapošívat.
A nebo půjdu nakupovat jinam, kde mají oblečení i na tokovéto figury. Nebo si ho nechám ušít na míru.
Kdybych vzal cokoli menšího, tak bych věděl,že to neobleču a přešívat to na větší je strašné práce.
Pro mě je to taky noční můra. Vršek jsem měla od puberty tak o dvě čísla menší než spodek. Šaty a kostýmy (pracovní život jsem strávila v kancelářích, většinu na úřadech) za trest. Zatímco sako mi stačilo 38-40, kalhoty nebo sukně 44-46. Stejný problém plavky. No, nějak jsem to všechno přežila. Smysluplně neporadím, vždycky jsem v tom kličkovala ke kompromisu a nikdy mi nic dobře nesedělo. Kupovat hadry bylo pro mě celoživotní trauma. Teď na sebe hodím triko rozmanité provenience, stačí, když se mi líbí barva, a kalhoty už 5 let z DRAPSu. Suprový materiál, mají i zateplené zimní.
@inzinyrka - Vršek jsem měla od puberty tak o dvě čísla menší než spodek.
To si nevyberete - já to měla a mám přesně naopak. Taky dobrý
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.