Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to jen v hlavě

Od: darsi odpovědí: 5 změna:
Zajima me jak se vyrovnat s realitou a netrapit se necim co nejde zmenit. Napriklad - stane se nehoda a jste ochrnuti ma cely zivot. A clovek se porad trapi, ze se to stalo i kdyz minulost uz nejde zmenit. Zajima me JAK se se situaci vyrovnat? JAK prijmout danou skutecnost? Porad me trapi neco z minulosti, co nezmenim a chci s tim zit v souladu. Proc me ale stale dohani myslenky z minulosti? Trapi me to uz mnoho let, rada bych se toho zbavila, ale kdykoliv kdyz mam volnou chvilku a chci relaxovat, toto mi vyvstava na mysl.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slovan
hodnocení

2x
Za prvé : se zlem nejde žít "v souladu". I když se stalo dávno.
Za druhé : tohle je typická situace ve které se nejde obejít bez Boha, protože nějaká autosugesce a "pozitivní myšlení" na to nefunguje.
Je potřeba to pravdivě pojmenovat, co se stalo, rozeznat v tom své zavinění ( pokud nějaké bylo - v tom případě stojí za úvahu, jestli lze aspoň něco napravit ) a pak to předat Bohu k dořešení, uzdravení.

hodnocení

1x

Pak je asi vhodné se na to zeptat nějakého psychologa, nebo psychiatra, ti na to mají vzdělání, znalosti a zkušenosti a už dost lidem pomohli.

(A takové to, nejsem blázen, takže neporadím s někým kdo tomu rozumí - slyšíte sama jak je to nesmyslný argument ...)

Radit, že mě se s tím podařilo smířit, protože jsem si rozumně řekl, že to nezměním asi nemá moc smysl, i když to je pravda.

id
hodnocení

1x
Nauçit se odpouštět druhým i sám sobě.

pb®
hodnocení

1x
Radovat se z toho co mám a můžu dělat, netruchlit po tom co bylo, koukat se stále dopředu a nikdy dozadu, nesrovnávat se s ostatními.

hodnocení

0x
Pěkný den,mnohdy to sami nedokážeme. Protože rány jsou příliš hluboké,protože jsme zranitelni atd...není ostuda najít si psychologa a problém rozebrat s ním

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]