Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci udělat krém z pudinku a másla do dortu. Mám ho udělat podle návodu? Nebude to potom moc tekuté? Našla jsem ještě staré zápisky receptů po babičce a ta tam měla že pudink na jídlo se dělá z 1/2l mléka, kdežto do krému jen z 1/4 lmléka. Jak to tedy je? U všech receptů na krémy se uvádí uvařit pudink dle návodu na sáčku. Podle mě by bylo lepší ale asi z té 1/4 l mléka... Děkuji za příspěvky...
Máme doma sbíru receptů, které moje babička psala svým dcerám "do výbavy" a pak se v rodině dědily a různě doplňovaly, jak se měnily chutě i suroviny. U některých poznámky rozsahem překračují původní text (a zahrnují i chutě mých dětí, synovců a neteří).
.
Takže bych doporučil vyjít buď z původního receptu, nebo z rad tady a nadále si psát poznámky a upravovat to dle vlastní chuti. Ono se i docela vyvíjí to, co je považováno za optimální konzistenci. Takže ideálně si to udělat na míru, jak to nejlíp chutná vám.
(A vím, jak jsem rostl z receptů typu "mléka jako obvykle, podle chuti různých přísad a mouky dle potřeby" - podle toho jsem vařit nedokázal - ale běžně jsem dělal to, že jsem vzal jeden (jakýkoli) recept a poprvé ho udělal asi tak do písmene stejně a příště jsem měnil přísady podle toho, jak mi přišel výsledek a co bylo doma. A zapisoval si všechny ty změny. A příště zase a tak dále, až se mi usadily poměry vyhovující mě osobně. Občas to s původním receptem mělo společný tak maximálně název )
Vařím tak, jak je na sáčku - pudink do misky z 1/2l mléka a 1 sáček, do krému je mléka polovina. Do máslového krému se dává pudink ze 1/4 l mléka a 1 sáčku. Pudink uvaříte a necháte vychladnou. Ale je potřeba ho občas zamíchat do vychladnutí, aby se na povrchu nevytvořil "pudinkový škraloup", ten se pak nedá rozšlehat. Potom rozšleháte máslo pokojové teploty a po lžících opatrně přidáváte vychladlý pudink stejné teploty.
Ale je pravda, že dřív v tom sáčku bylo pudinkového prášku o trošíčku víc než nyní (a stál 40 haléřů).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.