Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit listí z borůvek

Od: jarmilan odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
každým rokem chodíme sbírat do lesa borůvky.
Po nasbírání následuje úkol je přebrat.
Děláme to ručně a je to moc zdlouhavá práce.
Nemáte někdo nějakou radu jak listí a větvičky odstranit jednodušeji? Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zaseja
hodnocení

7x

Úplný základ je nesbírat borůvky hřebenem, pak tam nebude skoro žádný bordel.

id

Já vás vyvedu z omylu. Manžel sbírá hřebenem a tak čisté borůvky ruční sběrači z okolí nemají. Z 12 litrů borůvek jsem vybrala listí a stopečky do jedné hrsti. Já to takhle neumím.

hodnocení

4x
Dobrý den, abychom předcházeli vybírání listů, dáváme si na čistotě záležet už při sběru. Těch pár lístečků, které se přesto najdou, vidíme hned, když je doma opatrně přesypeme na plechy, tak je vybereme ručně. Osvědčilo se nám to jako nejlepší praktika- dbát na čistotu již při sběru. Protože lístečky vyfoukat většinou nejdou snadno. Lepší radu nemám, ale jsem zvědavá na rady zdejších zkušenějších rádců;)

hodnocení

4x
Základ je čištění při sběru, jak už je zde uvedeno. Dále to řešíme tak, že borůvky postupně nasypeme do studené vody, lístky a lehké části vyplavou a po jejich odstranění dáváme borůvky na síto, buď sušíme nebo po okapání zavařujeme... nebo zavakuované zmrazíme...

hodnocení

3x

Sbírám/nehamtám/ borůvky bez listí, když se tam náhodou jeden dva zatoulají , je snadné je najít

jarmilan
hodnocení

Děkuji, zkusíme vyplavit ty lístky ve vodě nebo vyfoukat, ale čím? Fénem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]