Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co je to za maso

Od: repe odpovědí: 14 změna:
Dostal jsem toto maso a nepoznam co je to za maso? Pozna nekdo druh masa?
Co je to za maso

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

6x
avatar totak
Je to pár pěkných plátků z vepřové plece. Proč v tom hledat něco jiného? Tuňáka na suši by ti asi v Čechách nikdo nepřinesl, pštrosa taky ne a ostatní bude barevně jiné.

 

hodnocení

4x
avatar boba

Je to vepřová plec. Odřízněte ten ošklivý kousek vlevo.

Vepřové na paprice, výpečky, gulášek, segedínský, je spousta možností, jak toto masíčko uvařit.

 

hodnocení

3x
avatar pansvacinka

To je vepřové maso. Zdá se, že ještě docela nedávno chrochtalo.

 

hodnocení

3x
avatar dabel
A proč nad tim bádat okořenit naložit ho do piva hodit na olej a sežrat neee

 

ben®
hodnocení

1x
avatar ben
Dobrý den, řekl bych vepřové kotlety bez kosti. Zdravím!
doplněno 20.07.23 11:21: Tak to jste šikulka. Které maso to ještě není?
doplněno 20.07.23 11:58: Je zvláštní být obdarován masem a nezeptat se, o jaké maso jde a ani dárce se nezmínil. Vůni či zápach z fotky neucitime, ale stále bych to považoval za vepřové (a když se nelze zeptat dárce, tak víc nepátrat).
repe
hodnocení

podle vune to veprove urcite neni
da
Taky si myslím že je to vepřové. Na hovězí je to moc tučné a světlé, zvěřina vypadá taky jinak a rybí nebo kuřecí ani nepřipadá v úvahu. Prostě je to obyčejné vepřové, smiřte se s tím.
ben®
Ano, vepřové maso a jak tazatel uvedl až následně, tak bylo marinované. Proto cítil bylinky a takové maso se v puse jen rozpadá. Muselo být výborné.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Všichni už odpověděli. Jestli se ti to hodně nelíbí, namel to a udělej karbanátky, sekanou, plněné papriky, holandské řízky. *mnam*

 

repe
hodnocení

tak jsem si cast masa udelal k veceri, ale veprove to opravdu neni, to maso je tak mekke, ze se v puse uplne rozpadne, dostal jsem ho originalne zabalene v igelitu nalozene v salveji, rozmarynu . ted mam obavy, aby to nebyla kocka, neb pes. a co klokani neb konske? Nevim, zda to dalsi radeji nevyhodit.

Sice to vypadá jako vepřové, ale pokud není, tak bůh suď, kdo položil život.

Kočku jsem nikdy neměl, ale pes, to není špatný maso. Jen se to v současnosti už nějak nejí.

liska5

A hovězí ani telecí líčka to být nemohou? Ta struktura zas úplně vepřově moc nevypadá. Barvu mohlo změnit naložení.

S naprostou jistotou tvrdím, že je to vepřové. Naložené, uzráté. Spravně tak má maso, určené k rychlé přípravě, vypadat. Když se tak zamyslím, čerstvé maso má být jen kuřecí a rybí. Každé maso musí být vychlazené a vyzráté. Dokonce i záměrně "stařené" je v prodeji za přirážku. Jen tak, pro zajímavost, roštěnka, než přijde na pult, měla by v chladírně viset 6 týdnů. Ne v mrazáku, ale v chladírně, viset v prostoru.

 

paveldvorak
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 20. 07. 2023 11:57:25
! Pravidlo Z1: je zakázáno psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]