Nejste přihlášen/a.
Můžete mi prosím někdo poradit, jak zamrazit žampiony? Mám je nejprve nějak tepelně upravit, nebo jen nakrájet na plátky a zmrazit syrové? Děkuji za vaše tipy
Já si myslím, že žampiony by se daly zamrazit i tepelně neopracované - je to tvrdá houba. Viz návod:
Pokud se chystáme houby zamrazit, očistíme je a větší kousky překrájíme. Houby si rozdělíme na jednotlivé porce a vložíme do mikrotenových sáčků. K mražení jsou nejvíce hodné tvrdé houby, jako jsou hřiby či lišky. Ostatní houby je dobré před zmrazením podusit na cibulce nebo povařit v mírně osolené vodě. Připravenou studenou houbovou směs pak rozdělíme do misek a dáme zmrazit. Již jednou rozmrazené houby znovu nikdy nemrazíme!
A jinak také jsou dobré rady zde: epuls.cz/... . Já když jsem zamrazovala přebytky hub, tak jsem je krátce povařila s troškou kyseliny citronové - zachovaly si pěknou barvu - poté propláchla studenou vodou a poté studené dala do kelímků nebo sáčků a zamrazila jednotlivé porce.
Já mám zmrzlé žampiony na mražáku stále. Když je nakoupím, otřu je vlhkou houbičkou, nakrájím a naskládám do krabiček, ve kterých se prodávají v Kaufu saláty.
V mikrotenových sáčcích mi provoněly celý mražák, všecko bylo cítit houbami. Krabičky mám raději.
A pak, když je pořebuji, nerozmrazuji, jen chviličku nechám povolit a vyklopím je na tuk (nejraději rozpuštěný špeček s cibulkoui) se špetkou kmínu. Úžasně zavoní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.