Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak zamrazit žampiony

Od: miu* odpovědí: 6 změna:

Můžete mi prosím někdo poradit, jak zamrazit žampiony? Mám je nejprve nějak tepelně upravit, nebo jen nakrájet na plátky a zmrazit syrové? Děkuji za vaše tipy :)

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lidka*
hodnocení

0x

Já si myslím, že žampiony by se daly zamrazit i tepelně neopracované - je to tvrdá houba. Viz návod: *klik*

Pokud se chystáme houby zamrazit, očistíme je a větší kousky překrájíme. Houby si rozdělíme na jednotlivé porce a vložíme do mikrotenových sáčků. K mražení jsou nejvíce hodné tvrdé houby, jako jsou hřiby či lišky. Ostatní houby je dobré před zmrazením podusit na cibulce nebo povařit v mírně osolené vodě. Připravenou studenou houbovou směs pak rozdělíme do misek a dáme zmrazit. Již jednou rozmrazené houby znovu nikdy nemrazíme!

A jinak také jsou dobré rady zde: epuls.cz/... . Já když jsem zamrazovala přebytky hub, tak jsem je krátce povařila s troškou kyseliny citronové - zachovaly si pěknou barvu - poté propláchla studenou vodou a poté studené dala do kelímků nebo sáčků a zamrazila jednotlivé porce.

papene*

:)Nechám přejít varem v osolené vodě.Vychladit a šup do mrazáku.Je to rychlé a hlavně později chutné.:-P

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Já mám zmrzlé žampiony na mražáku stále. *palec*Když je nakoupím, otřu je vlhkou houbičkou, nakrájím a naskládám do krabiček, ve kterých se prodávají v Kaufu saláty. *uf* V mikrotenových sáčcích mi provoněly celý mražák, všecko bylo cítit houbami. Krabičky mám raději.;) A pak, když je pořebuji, nerozmrazuji, jen chviličku nechám povolit a vyklopím je na tuk (nejraději rozpuštěný špeček s cibulkoui) se špetkou kmínu. Úžasně zavoní. *jasne*

papene*

A už jsme zase u jídla*smich*.

 

lidus*
hodnocení

0x

oloupu, nakrájím na hrubší plátky, zavřu do plastové krabičky, strčím do mrazáku.Po rozmrazení se hodí pod maso nebo i na smaženici, ale rozmrazené houby už nejsou nikdy jako čerstvé.

 

racek*
hodnocení

0x

Ja žampiony nejdřiv podusim na omastku a cibulce a pak studene dam zamrazit.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]