Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Z praxe zavařuji okurky tak, že sklenice mám potopeny i s víčky. Žena mi v tomto odporuje s tím, že stačí mít sklenice ve vodě třeba do 3/4 výšky. Kdo má pravdu. Tvrdím, že když vzduch ze sklenic uteče, víčko přilne a vzduch se do sklenice díky vodě nedostane. Kdo má pravdu? Děkuji
Když se zavařuje na pekáči v troubě, tak se dává jen trocha vody. Ale musí se nechat déle, aby se obsah prohřál. V hrnci dávám do1/3 výšky sklenic vodu. Poměrně rychle vyženu teplotu, cca 10 minut ji držím na nějakých 75 °C, vypnu a za 10 minut vytahuji a obracím. Celý život takhle zavařuji. I šroubovací víčka i Omnie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.