Nejste přihlášen/a.
Mám remosku ještě od "svobodna", tj. před 40 lety. Používám ji často. Buchty upeče luxusně, i třenou bábovku, a kuře taky. U mě ta poklice ohřívá i tu nádobu, takže remoska peče ze všech stran stejnoměrně.
Děkujeme za zpravu ze jste spokojena z Vaší komunistickou remoskou ale to nebylo předmětem otázky.Na to se pani vubec neptala.Az bude otazka jak pečou stare remosky tak pak má Vaše odpověď smysl.
petr2
nechte si vaše drzé výpady k paní inžinýrce. Spíš by vás mělo kopnout do hlavy, jak je to možný, že ty zlý komunisti vyráběli spotřebiče, které po 40 letech fungují.
@boba: Nýmand, co se bojí i zaregistrovat bude kritizovat skvělou rádkyni, ale na dotaz neodpoví !
Já mám také tu vysmívanou komunistickou remosku. Peče na stejném principu (shora) jako ta dotazovaná. Masa skvělá včetně kůrčičky. Buchty neumím.
Jasně, princip je stejný, jen pečenka je hranatá a trochu vylepšená. A pro Petr2, ta komunistická remoska náhodou udělala díru do světa. Největším odběratelem byla Anglie.
Mám pečenku ETA mini. Dobrá koupě to byla! Tak jednou týdně ji určitě použiju. Pro jednoho určitě dobrá věc. Včera jsem si udělala pizzu, před tím rýžový nákyp, plněné papriky, i buchtičky se šodó se pěkně upekly. Naskládám do ní půl králíka, kus bůčku, a ke konci tam přihodím brambory... a mám to naráz. Nedoporučuje se pečící papír, protože horko předává poklice do stěn a dna nádoby. Taky bacha, nekrájet uvnitř nádoby, poškrabal by se nepřilnavý povrch. Zatím sama nevypne. Aspoň ta moje koupená před 7 lety. Viděla jsem nějaké inovace, že k ní jsou silikonové poklice. Dobré do ledny.
Aja,
mám remosku a upeče kuřecí stehýnka a jakékoliv maso nádherně do křupava. Tu menší, protože jsem sama.
Já jsem měla tu první hliníkovou, druhou už modernější, ale poměrně velkou. Od února mám tuhle malou a jsem nesmírně spokojená. Asi křupavou kůrčičku neupeče, není to gril. Ale šunkafleky, fr.brambory, bůček, výpečky, kuřecí čtvrtky na bramborách nebo na zelí, kynuté buchty i olejové nebo třené. Remoska neumí jen pusinky. Ale nákyp zvládne.
Peču v ní bábovku. Akorát nepropéká střed. Ale to jsem zjistil včas. Prodává se kovovej kužel, aby uprostřed nebylo těsto.
Z toho teflonu krásně vypadne sama.
Dnešní kuřata jsou obrovská. Takže velké kuře podélně rozpůlím /druhou půlku schovám do mrazálku/ , osolím a pomažu česnekem nebo posypu grilovacím kořením, položím na pár plátků slaniny řeznou plochou na dno remosky resp. pečenky a na kuřecí půlku nebo kusy položím kousky slaniny a zavřu, zapnu a většinou neotvírám asi hodinu, něco se dělá déle, něco míň. Déle jak 2 hodiny jsem nic nepekla. Pizza většinou do 40minut ze studeného stavu. Nepředehřívám. Nepodlévám. Ty 4 šrouby na poklici maji malé otvory, kudy jde ven pára a vůně .
Prečo je pečenie v rúre drahé? Za hodinu to zoberie max.1 kW. Čo stojí 1 kW elektriny u vás,že je to drahé?
To je mi jasné. Ale nejdřív tu krávu musíš předehřát. Spirály jedou na 200C a pak jen spínají.
Remoska je nahřátá ihned i s 400W co mám já a mučím to půl hodiny.
V troubě bábobku uděláš za 45 minut a 15minut nahřejváš.
Kecy.
S termostatem máš pravdu, ale vyzkoušej si to v praxi.
sasa... já ladil pokrm. Né elaborát spotřeby .
Ale stejná věc se stejným množstvím se upekla rychleji.
Trouba 2kW
Remoska 400W
Tak co si asi vzalo víc kWh? Trouba, která spíná termostatem a po nahřátí prostoru vypne a pak opět zapne a upeče za 45minut nebo remoska, která jede furt 400W a mám to do půl hodiny?
Na to ani není potřeba do zásuvky elektroměr.
Remoska vytápí přímo pokrm na mini prostoru.
Trouba vytápí velkou krabici.
To by tak odpovídalo, že Remoska ušetří 40%, nicméně ta trouba je asi tak desetkrát větší takže se tam vyplatí dělat větší věci.
případně si pořiďte multifunkční troubu mikrovlnka, gril, horkovzduch.
1 kWh stojí max 8,90 a dříve před dražením stála i 2 Kč, dnes ji mám v průměru za 4-6 Kč podle tarifu. Ale já mám spot, Běžné ovečky platí ty vládní ceny, které jsou okolo 9 Kč.
Dobrý den
Dlouho o koupi takového výrobku uvažuji a tato diskuze mě definitivně přesvědčila o koupi...i když nevím zda se v tom naučím péct proti troubě je to asi je to trochu jiné.
Zeptám se jen je nějaký PODSTATNÝ rozdíl tedy v Pečence Eta proti Remosce Prima? Nebo je to uplně jedno a obojí je na stejném principu a vlastně si stačí hodit korunou?
Děkuji
Ty děláš, jak by jsi měla kupovat petřínskou rozhlednu. Takového povyku pro nic. Kup a uvidíš, pokud si nezvykneš prodáš v bazaru, nebo věnuješ potřebným!
Jeeee to je zase rada nad zlato " Kup si to a vyzkoušej když to bude blbý tak to prodej za zlomkovou cenu nebo daruj nebo hod do popelnice.A kup si znova další model a zase vyzkoušej případně dej zase pryč z domu"
Když bude postupovat podle Tvé rady tak než trefím co vyhovuje tak ta pánev vyjde na "miliony".
Ale i tak dík asopn za snahu poradit...
Tam není žádná záhada, žádné stupně,...jen jediné tlačítko, kterým zapnu a vypnu. Prostě to máznu sádlem, vložím do toho syrovou potravinu a za půl nebo hodinu otevřu.
Svíčková se v ní dělá dobře: osolené prošpikované maso v nastrouhané kořenové zelenině, citron na kolečka bez žluté slupky, pár bobkových listů, trochu špeku navrch a zavřu. Po třičtvrtě hodiny nakouknu, obrátím, přichutím a peču dál. Pak si zeleninu odeberu k namixování, Přitom ředím smetanou na vaření, a je to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.