Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak peče nová remoska Eta?

Od: aja1946® odpovědí: 42 změna:
avatar aja1946
V prodeji je čtverhranná remoska vybavená i grilovacím roštem. Ráda bych si jí koupila, pro jednu osobu je pečení v troubě drahé, Remoska ale péče jen shora, neumím si představit jak upeče třeba buchty a už vůbec ne, že kuřecí stehýnka budou mít kurčičku. Dekuji.
doplněno 17.07.23 12:11: OPRAVDU ME POBAVILA ODPOVĚĎ Z ETY.
Pokud chcete opravdu křupavou kurčičku, vložete odnímatelnou nádobu do trouby a nechte dopéci v troubě.To je teda rada, to mohu kuře péci rovnou v troubě a nemusím kupovat pečenku,

 

 

42 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

6x
avatar inzinyrka

Mám remosku ještě od "svobodna", tj. před 40 lety. Používám ji často. Buchty upeče luxusně, i třenou bábovku, a kuře taky. U mě ta poklice ohřívá i tu nádobu, takže remoska peče ze všech stran stejnoměrně.

petr2

Děkujeme za zpravu ze jste spokojena z Vaší komunistickou remoskou ale to nebylo předmětem otázky.Na to se pani vubec neptala.Az bude otazka jak pečou stare remosky tak pak má Vaše odpověď smysl.

petr2

nechte si vaše drzé výpady k paní inžinýrce. Spíš by vás mělo kopnout do hlavy, jak je to možný, že ty zlý komunisti vyráběli spotřebiče, které po 40 letech fungují.

@boba: Nýmand, co se bojí i zaregistrovat bude kritizovat skvělou rádkyni, ale na dotaz neodpoví ! *zed*

Já mám také tu vysmívanou komunistickou remosku. Peče na stejném principu (shora) jako ta dotazovaná. Masa skvělá včetně kůrčičky. Buchty neumím.

15.07.23 11:26

kimba *palec*

Tak @liska5 ve svém příspěvku napsala polopatě to, co jsem já ve svém textu pouze naznačila - horko předává poklice do stěn a dna nádoby. Teď to možná pochopí i podebraný petr2. Aja uváděla, že remoska peče pouze shora, ale ona peče ze všech stran.

Také mám tu stařičkou... A co jsem se v ní napekla buchet a masa. Kupovali jsme před pár lety Pečenku jako dárek pro jednu starší paní - prý peče stejně dobře, jako ta její původní (stará remoska). Tak myslím, že tedy i nová "remoska" Pečenka tedy bude péci parádně;)
liska5

Jasně, princip je stejný, jen pečenka je hranatá a trochu vylepšená. A pro Petr2, ta komunistická remoska náhodou udělala díru do světa. Největším odběratelem byla Anglie.

chad

Jen upozorním inženýrku, že to co se sype za prášek ze staré remosky, je radioaktivní (je to žáruvzdorná ochrana topné spirály, takové ty korálky, ale nikdo asi nepočítal, že se to bude používat 50 let), tak dobrou chuť :))

 

liska5
hodnocení

3x

Mám pečenku ETA mini. Dobrá koupě to byla! Tak jednou týdně ji určitě použiju. Pro jednoho určitě dobrá věc. Včera jsem si udělala pizzu, před tím rýžový nákyp, plněné papriky, i buchtičky se šodó se pěkně upekly. Naskládám do ní půl králíka, kus bůčku, a ke konci tam přihodím brambory... a mám to naráz. Nedoporučuje se pečící papír, protože horko předává poklice do stěn a dna nádoby. Taky bacha, nekrájet uvnitř nádoby, poškrabal by se nepřilnavý povrch. Zatím sama nevypne. Aspoň ta moje koupená před 7 lety. Viděla jsem nějaké inovace, že k ní jsou silikonové poklice. Dobré do ledny.

 

hodnocení

2x
avatar herd
Pro uvedení pod obraz , je to "Pečenka"?
hodnocení

Ano, teď se to jmenuje pečenka.

Aja,

mám remosku a upeče kuřecí stehýnka a jakékoliv maso nádherně do křupava. Tu menší, protože jsem sama.

pecici-panve.heureka.cz/...

 

sasa*
hodnocení

2x

No a mrkni třeba na toto : spotrebitelskytest.cz/...

 

hodnocení

2x
avatar babkazov

Já jsem měla tu první hliníkovou, druhou už modernější, ale poměrně velkou. Od února mám tuhle malou a jsem nesmírně spokojená. Asi křupavou kůrčičku neupeče, není to gril. Ale šunkafleky, fr.brambory, bůček, výpečky, kuřecí čtvrtky na bramborách nebo na zelí, kynuté buchty i olejové nebo třené. Remoska neumí jen pusinky. Ale nákyp zvládne.

Jak peče nová remoska Eta?

 

 

hodnocení

0x

Peču v ní bábovku. Akorát nepropéká střed. Ale to jsem zjistil včas. Prodává se kovovej kužel, aby uprostřed nebylo těsto.

Z toho teflonu krásně vypadne sama.

zbozi.cz/...

hodnocení

A co to kuře?

To budu rád sám za recept. Umím jen vařené. Naházet kostky kuřete do vody a udělat vývar.

@gumidek zkuste to s kuřecím stehnem. Umýt, osolit, trocha pepře a papriky, můžete přidat pár plátků uzeného špeku - kvůli šťávě. Podlít tak půl deci vody, možná ani tolik ne, a upéct. Do hodiny by mělo být hotové každopádně.

A když se podaří, stejně upečete i celé kuře.

Ten špek pod to jako podložku nebo omotat jako ptáčka?

Vyzkouším.

@gumidek můžete obojí, špek se krásně dokřupava vypeče a stehno se nevysuší.

15.07.23 19:04

díky

liska5

Dnešní kuřata jsou obrovská. Takže velké kuře podélně rozpůlím /druhou půlku schovám do mrazálku/ , osolím a pomažu česnekem nebo posypu grilovacím kořením, položím na pár plátků slaniny řeznou plochou na dno remosky resp. pečenky a na kuřecí půlku nebo kusy položím kousky slaniny a zavřu, zapnu a většinou neotvírám asi hodinu, něco se dělá déle, něco míň. Déle jak 2 hodiny jsem nic nepekla. Pizza většinou do 40minut ze studeného stavu. Nepředehřívám. Nepodlévám. Ty 4 šrouby na poklici maji malé otvory, kudy jde ven pára a vůně :-P.

 

hodnocení

0x

nebo minitrouba

Horkovzdušná mini/...

hodnocení

Tu bohužel nemám kam dát
lukash
Proč mini troubu? Normálně horkovzdušná fritéza . Ještě lepší než remoska. Hlavně se tam toho vleže mnohem více a ceny jsou od 1000 - 6000 skvěle poslouží i za 2,3k.

 

hodnocení

0x

Prečo je pečenie v rúre drahé? Za hodinu to zoberie max.1 kW. Čo stojí 1 kW elektriny u vás,že je to drahé?

Remoska 400-500 a buchta je do půl hoďky.

Rúra má na dvě spirály 2kW

elny.cz/...

hodnocení

Pečení v troubě se pro malé množství opravdu nevyplatí
Proboha, ty 2kW spirály samozřejmě spínají podle termostatu. Takže nejede v kuse např 500W, ale chvílemi 2kW - ve výsledku podobná spotřeba. Samozřejmě u větší trouby vyšší, nikoliv ovšem zásadně.

To je mi jasné. Ale nejdřív tu krávu musíš předehřát. Spirály jedou na 200C a pak jen spínají.

Remoska je nahřátá ihned i s 400W co mám já a mučím to půl hodiny.

V troubě bábobku uděláš za 45 minut a 15minut nahřejváš.

Kecy.

S termostatem máš pravdu, ale vyzkoušej si to v praxi.

sasa*

A tys to zkoušel, že to tvrdíš?

Pochopitelně. Začal jsem vařit a přestal kupovat rozvoz.

sasa*

A kolik ta trouba sežrala?

id
Já spotřebu trouby a remosky kdysi měřila přes zásuvku. Čísla si už nepamatuji, ale vím, že remoska měla o 40 % menší spotřebu. Měřeno na upečení stejné buchty.

sasa... já ladil pokrm. Né elaborát spotřeby *alene*.

Ale stejná věc se stejným množstvím se upekla rychleji.

Trouba 2kW

Remoska 400W

Tak co si asi vzalo víc kWh? Trouba, která spíná termostatem a po nahřátí prostoru vypne a pak opět zapne a upeče za 45minut nebo remoska, která jede furt 400W a mám to do půl hodiny?

Na to ani není potřeba do zásuvky elektroměr.

Remoska vytápí přímo pokrm na mini prostoru.

Trouba vytápí velkou krabici.

chad

To by tak odpovídalo, že Remoska ušetří 40%, nicméně ta trouba je asi tak desetkrát větší :) takže se tam vyplatí dělat větší věci.

případně si pořiďte multifunkční troubu mikrovlnka, gril, horkovzduch.

1 kWh stojí max 8,90 a dříve před dražením stála i 2 Kč, dnes ji mám v průměru za 4-6 Kč podle tarifu. Ale já mám spot, Běžné ovečky platí ty vládní ceny, které jsou okolo 9 Kč.

 

hodnocení

0x

Dobrý den

Dlouho o koupi takového výrobku uvažuji a tato diskuze mě definitivně přesvědčila o koupi...i když nevím zda se v tom naučím péct proti troubě je to asi je to trochu jiné.

Zeptám se jen je nějaký PODSTATNÝ rozdíl tedy v Pečence Eta proti Remosce Prima? Nebo je to uplně jedno a obojí je na stejném principu a vlastně si stačí hodit korunou?

Děkuji

sasa*

Ty děláš, jak by jsi měla kupovat petřínskou rozhlednu. Takového povyku pro nic. Kup a uvidíš, pokud si nezvykneš prodáš v bazaru, nebo věnuješ potřebným!

Jeeee to je zase rada nad zlato " Kup si to a vyzkoušej když to bude blbý tak to prodej za zlomkovou cenu nebo daruj nebo hod do popelnice.A kup si znova další model a zase vyzkoušej případně dej zase pryč z domu"

Když bude postupovat podle Tvé rady tak než trefím co vyhovuje tak ta pánev vyjde na "miliony".

Ale i tak dík asopn za snahu poradit...

hodnocení

Jana222 kontra Sasa, každý nemá tolik peněz jako vy, aby si mohl dovolit věnovat výrobek za 2990 Kč potřebným nebo dát za pár korun do bazaru
liska5

Tam není žádná záhada, žádné stupně,...jen jediné tlačítko, kterým zapnu a vypnu. Prostě to máznu sádlem, vložím do toho syrovou potravinu a za půl nebo hodinu otevřu.

Svíčková se v ní dělá dobře: osolené prošpikované maso v nastrouhané kořenové zelenině, citron na kolečka bez žluté slupky, pár bobkových listů, trochu špeku navrch a zavřu. Po třičtvrtě hodiny nakouknu, obrátím, přichutím a peču dál. Pak si zeleninu odeberu k namixování, Přitom ředím smetanou na vaření, a je to.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma horkovzdušná fritéza
Otázky na téma oprava remosky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]