Nejste přihlášen/a.
Jaký máte vyzkoušený dortový korpus bez prášku do pečiva či jedlé sody? Aby byl nadlehčen jen sněhem z vajec. Aby byl korpus krásně kyprý, nadýchaný.
Máme recept, kde jsou 3 vejce, 100gr mouky, 75g škrobu, 80gr cukr krystal. Sníh s cukrem do hodně tuha, není problém, pak opatrně zapracuju mouku se škrobem, ale tím je pak hmota dost tuhá, trochu to vyskočí, není to sražený, ale na formu průměru 21cm to vyjde jako dost nízký korpus.
Není to na formu 21cm blbej poměr surovin? Co takhle dát 5 vajec, 100gr mouky, 80gr cukru? Škrob bych teda nedal.
Ja dělám cely zivot korpus ze 6 vajec, 10 deka cukru a 15 deka hladké mouky. Postup stejný jako vy. Je to původní recept myho tatínka, který byl cukrář a dorty byly úžasný. Musím ale na druhou stranu říct, ze někde dělám chybu, v troubě krásné vyběhne a po vyndani spadne. Abyste mi potom nevynadal.
díky bobo
takže škrob tvůj táta nedával? Jen vejce, mouku a cukr?
jestli po vyndání spadne, tak bych ho pekl dýl a snížil teplotu
Bobane, kdepak skrob, to slysim od vas prvne. U mne bude asi chyba v peceni. Musite si to vychytat.
Ohledně škrobu - zvykla jsem si při pečení bublanin a třených buchet část mouky nahradit vanilkovým pudinkovým práškem, což je taky v podstatě škrob. Odlehčí se těsto, je krásně žluté a voní vanilkou. Zkusila jsem to po zkušenosti, kdy sousedka pekla pro dceru bezlepkovou bábovku bez mouky, z pudinkových prášků a banánů, a bylo to moc dobré, lehounké.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.