Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
dostalla jsem od prodavačky typ na krém za studena na dort
smíchat 2 vaničkové plnotučné tvarohy, smetanu 12% a jeden smetafix . To vše dohromady, prý to ztuhne. Teď mám smícháno a nezdá se mi moc, že by to chtělo v chladničce ztuhnout. Není to nesmysl?
Takhe dělávám nepečený zákusek. Jen ne smetanu, ale šlehačku. Vyšlehám s tužidlem a smíchám s tvarohem nebo se zakysanou smetanou. Na naskládané piškoty a ovoce.
babkazov, můžete mi prosím napsat poměry kolik a jaký druh tvarohu(vanička, alobal,jak tučný tvaroh), kolik množství ztužovače šlehačky. děkuji
Úplně nejraději mám 2 zakysané + 1 šlehačku se ztužovačem. Někdy dosladím vanilkovým cukrem. Místo zakysaných kostku plnotučného tvarohu + šlehačku se ztužovačem. Ale mascarpone místo tvarohu je to nejlepší, co může být. A skládat to do hluboké mísy nebo pekáčku. Stejně se to jí z misek lžičkami. Miluji, když tohle dělá zeť. Ten nešetří nějakou dobrou kořalkou, likérem, kterým kropí piškoty. Úplně nahoru sítkem kakao, ta nahořklá chuť je skvělá.
takže to děláte bez ztužovače šlehačky?
Můžete napsat prosím přesné množství surovin? Překapat tvaroh například v jemném kovovém sítku?
děkuji
Tohle zrovna tedy nevím.Používám recept,který je jednoduchý a moc dobrý krém.Dvě kostky tvarohu,1 máslo a cukr podle chuti cca 20 dkg,vše uhnětu,namažu na korpus a do rána je v lednici ztuhlý a opravdu dobrý..dělám s kakaovým korpusem,na krém pokladu plátky ovoce,nejlépe broskve a ještě navrch udělám rosol z 1 pudinku a 0,5 litru štávy z kompotu broskví,Pak také,co je výborné a nemusíte čekat až vám vše ztuhne:dělám linecký koláč,nasypu ovoce a zaliji smíchané- 2 šlehačky,2 kysané smetany asi 2 vejce a 1 pudink.Tohle se sevším už peče a je to velmi vláčné.tak to jen tak typ,kdyby někdy,,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.