Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Je tento krém za studena nesmysl? Smeta-fix

Od: irinka odpovědí: 11 změna:

Dobrý den

dostalla jsem od prodavačky typ na krém za studena na dort

smíchat 2 vaničkové plnotučné tvarohy, smetanu 12% a jeden smetafix . To vše dohromady, prý to ztuhne. Teď mám smícháno a nezdá se mi moc, že by to chtělo v chladničce ztuhnout. Není to nesmysl?

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

7x
avatar babkazov

Takhe dělávám nepečený zákusek. Jen ne smetanu, ale šlehačku. Vyšlehám s tužidlem a smíchám s tvarohem nebo se zakysanou smetanou. Na naskládané piškoty a ovoce. *mnam*

Excelentní*mnam*
irinka
hodnocení

babkazov, můžete mi prosím napsat poměry kolik a jaký druh tvarohu(vanička, alobal,jak tučný tvaroh), kolik množství ztužovače šlehačky. děkuji

Úplně nejraději mám 2 zakysané + 1 šlehačku se ztužovačem. Někdy dosladím vanilkovým cukrem. Místo zakysaných kostku plnotučného tvarohu + šlehačku se ztužovačem. Ale mascarpone místo tvarohu je to nejlepší, co může být. A skládat to do hluboké mísy nebo pekáčku. Stejně se to jí z misek lžičkami. Miluji, když tohle dělá zeť. Ten nešetří nějakou dobrou kořalkou, likérem, kterým kropí piškoty. Úplně nahoru sítkem kakao, ta nahořklá chuť je skvělá.

@babkazov dělám to stejně,jako Vy. Se zakysankou, nebo s tvarohem, někdy s jogurtem.. podle toho, co zrovna najdu..teď v létě to dělám obzvlášť často.
liska5

Na ty piškoty nakapu rum s trochou překapávané kávy, a ten poprašek dělám ze směsi kakaa s trochou skořice. Inspirována poradnou jsem si ten zákusek vyrobila ještě včera večer. Byl dopoledne ke kafi. Mňam:-P

Moje udělá a pokape cappuccinem.

 

id
hodnocení

1x
V dnešní době polotučné tvarohy jsou řídké. Nechám je překapat a smíchám s zakysankou / nemohu smetanu/. Bezproblému to stuhne, jen ze dvou tvarohů není 500 g, ale po překapání jen 350 g.
irinka
hodnocení

takže to děláte bez ztužovače šlehačky?

Můžete napsat prosím přesné množství surovin? Překapat tvaroh například v jemném kovovém sítku?

děkuji

id
Tvaroh nechám překapat v sítku vystlaný plátěným kapesníkem. Mám tři pro tento účel.
2 x překapaný polotučný tvaroh z vaničky + 1 zakysanou smetanu + 1 vanilkový cukr. Zamíchám v misce, nazdobím tím co se dá a nechám přes noc v lednici.

 

hodnocení

1x

Tohle zrovna tedy nevím.Používám recept,který je jednoduchý a moc dobrý krém.Dvě kostky tvarohu,1 máslo a cukr podle chuti cca 20 dkg,vše uhnětu,namažu na korpus a do rána je v lednici ztuhlý a opravdu dobrý..dělám s kakaovým korpusem,na krém pokladu plátky ovoce,nejlépe broskve a ještě navrch udělám rosol z 1 pudinku a 0,5 litru štávy z kompotu broskví,Pak také,co je výborné a nemusíte čekat až vám vše ztuhne:dělám linecký koláč,nasypu ovoce a zaliji smíchané- 2 šlehačky,2 kysané smetany asi 2 vejce a 1 pudink.Tohle se sevším už peče a je to velmi vláčné.tak to jen tak typ,kdyby někdy,,

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]