Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dostala jsem bažanta a vůbec nevím co s ním. Že si ho uděláme s kámoškou, ale sedíme dvě slepice nad jedním kohoutem. Už jsem něco hledala, ale pro laika jako já jsem z toho moc nepochpila. DÍKY
Záleží na tom jak je dlouho picnutý.
Pak hlavou dolu a pozor aby vám krev něco neušpinila.Kdyby kápla.Ale to asi víte.
doplněno 30.11.09 17:14:Zvěřina potřebuje časZajíce nebo bažanta necháme doma nejprve odležet (zamřít) v kůži nebo v peří. Pověsíme je hlavou dolů ve studené místnosti. Starší kusy potřebují odležet delší dobu - jak dlouho, to by nám měli poradit v obchodě. Následně ještě bude starší maso potřebovat naložit do mořidla.
Někdo věší tak a někdo onak.
No to taky nevím, když jsem asi 2x v životě viděla viset bažanta tak visel hlavou nahoru. Picnutý je z víkendu.
... než ho necháte viset ( já bych čekat nevydržel ) , ... tak mu pořádně "zakruťte krkem" ... ať se ...chudák ... moc netrápí.
... jak vidím, přišel jsem "s křížkem po funuse" ( ... ale třeba pro příště )
No milé kámošky, jestli s tím nemáte žádné zkušenosti, tak bych ho někomu klidně věnovala. Ale sama se držím hesla, že zkusit se má všechno. No oprava - skoro všechno. :D Tak já bych ho nestahovala, ale oškubala. Ovšem je fakt, že je to fuška, protože má děsně slabou kůži. Takže se rozhodněte, zda stáhnout a nebo škubat:
příprava bažanta 18.11.2002 9:07:00 Dostal jsem čerstvě ulovenéo bažanta. Poradí mi někdo s přípravou. | mirek k | ||
Re: příprava bažanta 18.11.2002 15:18:00 Nechat asi 2-3 dny v peří odležet, nejlépe venku. Pak oškubat(začít od nohou proti směru růstu peří), vykuchat, dá to fušku. Může se na prsou prošpikovat, nebo jen poklást slaninou. Na pekáč máslo, trochu vody, bažanta posolit, přidat celý pepř, nové koření(od každého tak 5-6 kuliček), 1 bobkový list. Nejdříve dusíme přikryté (podle stáří), pak odkryjeme a dopečeme v troubě. K tomu třeba knedlíky buď houskové nebo bramborové, možno červené zelí, nebo i rýže, co máte rádi. Takže dobrou chuť! | Eva Hubáčková |
Haninko, určitě dejte vědět, jak to dopadlo.
Ještě jedna rada - pozor na broky, ať to neodnese zub!
Takže jsem to zvládla, nejhorší bylo do něj říznout. Udělala jsem to podle toho návodu z e-kuchařky kde ho stahovali. Klepala jsem se jak drahej pes a srdce v krku. Ale po prvním řezu jsem to měla za chvíli. Je na tom prd. Akorát když jsem ho měla vykuchat tak jsem si dala na ruku dva igeliťáky a nedívala se. Dostala jsem pochvalu. Takže kdyby s tím někdo měl někdy problém, tak se toho nebojte jsem rozmazlená Pražačka, která si akorát rozporcuje kupovaný kuře.
Tak hlavně,že jste to zvládla a kuchařka byla něco platná.
A už víte jak ho uděláte?
doplněno 01.12.09 16:54:Ale s pc.
Díky, bez těch rad tady bych to určitě nezvládla. Recept je na kámošce, je to Paní kuchařka tak to bude na ní. Nejhorší jsem udělala já. A vůbec to nesmrdělo jak mi říkali v práci. Ještě jednou dík
Hani soucítím, je to dva roky dostal jsem tento dar a bonus ještě na plese.Šly na mne mrákoty. Ještě na plese jsem jej chtěla někomu vnutit nepodařilo se. A tak se nechal ,, vyhnít,, a zadala jsem oškubat, málem se konal poslední let, přes zavřené okno.
No ,ale zvládlo se to recept si nevybavuji, ale tuším, že v něm byla jablka, asi na víně už skutečně nevím. Dalo se to jíst, ale ta trocha za tu námahu nestála.
bazanta skubat je hruza,ma jemnou kuzi, ktera se lehce trha,zkousela jsem plno zpusobu pripravy, protoze klasicky upeceny bazant je katastrofa,maso je hrozne suchy i kdyz ho pecete treba se slaninou nebo buckem.absolutne nej recept: dat ho do tlakace, zalit sedmickou cervenyho a houby,klidne suseny a trochu jater, ja davam kralici ale je to jedno jake date.hodku,hodku a pul varit, pak bazanta vytahnout a zbytek vina s cibulkou,houbama a jatrama rozmixovat,uzasny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.