Nejste přihlášen/a.
Co dělat a jak, aby se mi nesrážela tvarohová bábovka...určitě to hospodyňky znáte, mě se jednou povede a třikrát po vyklopení spadne...dělám to pořád stejně, čím to může být?Mám všechny přísady vyndané předem, aby měly stejnou teplotu, prostě nevím...manželovi to nevadí, naopak mu chutná víc, ale blbě to vypadá...Někdy se to stane i u jiné bábovky, ale tvarohová je na to speciální.Díky za rady...
A je to opravdu sražené? Tvaroh po upečení má jinou strukturu než třeba piškotové těsto, není tak nadýchaný, prostě vypadá jako sražený. Zkuste třeba nechat déle vychladnou ve formě, nevyklápět hned ven. Stačí když s tím jen nepatrně bouchnete a hned se srazí. Tohle přesně dělá moje tchýně - jen co vyndá bábovku z trouby, už jí rve z formy ven a nadává u toho, že si pálí ruce apod. Ještě se mi nepodařilo jí přesvědčit, ať chvíli počká ...
Zdravím atramo, není to jenom Váš problém. Chtěla jsem napsat, že to bude možná v tom, že ji brzy vyklápíte z formy. Ale našla jsem, že to je problém obvyklý především u tvarohového těsta. labuznik.com/... a dále : recepty.cz/... A zde právě v receptu píší - nechat bábovku prochladnout -
Bábovka z tvarohu
Skupina: Moučníky - Bábovky
Suroviny
250 g měkkého odtučněného tvarohu
200 g Hery nebo másla
8 plných lžic cukru
1 vanilkový cukr
kůra z 1 citronu
4 celá vejce
5 lžic mléka
10 vrchovaných polévkových lžic polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
50 g rozinek
30 g mandlí nebo ořechů
máslo a hladká mouka na vysypání formy
Postup
Tvaroh utřeme s Herou, cukrem, vanilkovým cukrem a celými vejci. Přidáme mléko a mouku, prášek do pečiva, citronovou kůru, rozinky a masekané oloupané mandle či ořechy. Těsto v máslem vymazané a hladnou moukou vysypané formě na bábovku nahrneme od středu k okrajům a pečeme v mírně teplé troubě při 150.C asi 60 minut (bábovka je hotová, když se těsto nelepí na špejli). Bábovku vyndáme z trouby a necháme prochladnout. Pak dáme na formu mřížku a opatrně překlopíme. Bábovku můžeme posypat moučkovým cukrem.
Poznámka: Aby šly mandle dobře oloupat, je třeba je krátce ponořit do vroucí vody.
Tak to jsme se s binkou nezávisle na sobě shodly.
Díky za rady, ale to už také dělám, že to nechám lehce prochladnout, ale zrovna v sobotu mi to opět spadlo...ale snědla se, tak to neva, jen mě mrzí, že se to stává jen někdy, nevím prostě záhada...já teda vysypávám do všech bábovek kokosem, mají lepší kůrčičku i chuť,ale to tím není...je to tím tvarohem, je vlhký, prostě to společně nějak reaguje.Díky...budem pomalu péct cukroví, místo bábovek...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.