Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Dvojnásobek surovin = dvojnásobek času v troubě?

Od: dzinasalil odpovědí: 4 změna:
Dobrý den , když v receptu na korpus , popřípadě na nějakou buchtu , zdvojnásobím množství surovin , musím zdvojnásobit i čas pečení , např. z 20 minut na 40 , atd...
Děkuji

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®
hodnocení

14x
avatar ben
Dobrý den, jestli dovolíte odpovím Vám otázkou. Když budete vařit ve vodě jedno vejce natvrdo 5 minut, tak deset vajec najednou budete vařit 50 minut? Zdravím!
P.S. Pokud bude ten korpus 2x vyšší, tak na jeho propečení budete potřebovat více času, ale nemusí to být nutně dvojnásobek.

 

hodnocení

4x
avatar amper

Normální dort 40 minut, malý čtvrtinový 10 minut a muffin minutu? To asi neklapne ;).

 

hodnocení

3x
avatar mikihans
To platí pro mikrovlnku, ale ne pro běžnou troubu.
Takže ne, při pečení v troubě nic násobit nemusíte.

 

hodnocení

3x

Při pečení z násobné dávky je podstatné, jestli pečete ve formě/plechu stejné velikosti nebo větší, protože v prvním případě bude vrstva těsta vyšší = delší čas pečení, v případě druhém bude větší šířka a délka, ale výška zůstane cca stejná = cca stejná doba na upečení. Při prvním pečení z větší dávky chce buchta víc hlídat a zkoušet.

A technická poznámka - časy uváděné v předpisech berte jako orientační. Každá trouba peče jinak - dokonce i stejný typ stejné značky.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]