Dobrý den , když v receptu na korpus , popřípadě na nějakou buchtu , zdvojnásobím množství surovin , musím zdvojnásobit i čas pečení , např. z 20 minut na 40 , atd... Děkuji
Dobrý den, jestli dovolíte odpovím Vám otázkou. Když budete vařit ve vodě jedno vejce natvrdo 5 minut, tak deset vajec najednou budete vařit 50 minut? Zdravím! P.S. Pokud bude ten korpus 2x vyšší, tak na jeho propečení budete potřebovat více času, ale nemusí to být nutně dvojnásobek.
Při pečení z násobné dávky je podstatné, jestli pečete ve formě/plechu stejné velikosti nebo větší, protože v prvním případě bude vrstva těsta vyšší = delší čas pečení, v případě druhém bude větší šířka a délka, ale výška zůstane cca stejná = cca stejná doba na upečení. Při prvním pečení z větší dávky chce buchta víc hlídat a zkoušet.
A technická poznámka - časy uváděné v předpisech berte jako orientační. Každá trouba peče jinak - dokonce i stejný typ stejné značky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.