Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po zavaření začala sklenice téct . Nechytla víčka?

Od: kalina odpovědí: 4 změna:
Dobrý den , včera večer , jsem zavařovala meruňky a po zavaření jsem je otočila dnem vzhůru . Dnes jsem je otočila a u osmi sklenic to trochu vyteklo, a dvě jsou ok . Ty lepkavé jsem omyla a zkusila s nima zatřást. Už neteklo nic a víčka jsou normálně zalezlá. Před tím jsem ale viděla , jak to tlak vytlačil ven . Mám raději vyměnit víčka a udělat to znovu , nebo je zavařenina ok? Promiňte za tu hromadu slov , snad se v tom neztratíte . Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Při klasickém zavařování se sklenice neotáčí. Sklenice se otáčí, když obsah ohřejete k varu v nějaké nádobě a pak ho dáváte do sklenic. Pak se otáčí, aby se víčka prohřála.

U zavařování je naopak potřeba víčka chladit, aby tam "rychle" vznikl podtlak a víčko se přisálo.

Většina víček má uprostřed vyvýšené místo. Pokud ho lze zamáčknout, je potřeba to předělat.

Pokud máte víčka na závit, pak po zavaření a vyndání z horké vody je potřeba víčko povolit, upustit tlak a okamžitě zpět zavřít. Poměr ne/chycení se dramaticky změní ve správný. ;)

hodnocení

0x

Dá se to poznat i poklepem na víčko. Když zní dutě, nechytlo. Když jakoby zvoní, chytlo.

hodnocení

0x

Už roky zavařuji do sklenic se šroubovacím uzávěrem a tam se mi nikdy nestalo že by sklenice nechytla. Vy asi používáte klasická víčka a hlavu na zatlačení že? Tam se to občas stává :(

hodnocení

0x

Samozřejmě se musí před zavřením víčky okraj sklenice otřít, jinak nemusí chytit. Také nemusí chytit při nadměrném varu, kdy tekutina vyteče pod víčkem. Nebo při už použitých víčkách. A přiživím svou polívčičku. Co dělám špatně já, když zavařuji se šroubovacími víčky v mikrovlnce, když pak nejdou víčka otevřít a musím na ně se šroubovákem? A to je nechám nedotažená a dotahuji po zavaření.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]