Nejste přihlášen/a.
Klidně zítra, po besídce. Paní učitelka se může už týden radovat a až dostane i v pátek od ostatních, bude mít volné vázy. A radost celý týden. Vzpomněla jsem si. Když jsem šla do důchodu, naskládala jsem všechny pozornosti a dárky od dětí, všechny sloníky, hrníčky, sošky atd do krabice od banánů a obcházela jsem 2x celou školku a rozdávala dětem. I na paní kuchařky a školnice se dostalo.
Jak je to už dávno!
Pořád nevidím důvod něco učitelkám dávat, oni za svou práci nedostávají výplatu?
Mě taky zákazníci nedávají za práci ještě věcné dary.
zasejá, asi máš pravdu. Nevím jaké zaměstnání máš, ale bylo by dobré si uvědomit, jak blízko jsou si učitelka, zvláště pak ta ve školce, s dítětem. A opačně, dítě s učitelkou. Ten vztah je hodně intenzivní a intimní. To není mzda, odměna, naturálie. Je to vyjádření citu a vděku.
@zaseja - Mě taky zákazníci nedávají za práci ještě věcné dary.
A to mně zas jo - tedy ne "za práci", ale třeba maličkost na vánoce nebo občas kytku (hlavně když něco potřebujou a včera bylo pozdě ).
Nevím, jak ve školce, ale dneska šly kolem nás pro vysvědčení učnice z nedalekého učiliště: černé hadry, tlustá stehna, umělé řasy, některé piersing a v jedné ruce cigáro a, světe div se, v druhé kytičku unavených aster z LIDLu. I tak mne to překvapilo, že i tyhle protřelé učnice nesou kantorům květiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.