Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Inovace vaření hovězího guláše

Od: jaros70* odpovědí: 4 změna:
Porada víc k pobavení než k důslednému postupu vaření dle DIN. Mělo by se nejdříve tak a tak, ale to bylo vynecháno i s chemickým patlalstvím.
Udělal jsem to schválně. Do hrnca rozpůlil cibule cca 0,4 kg, vrhl vyškvařené dietní sádlo. V dřezu rozkrájel kus kližky z chudáka mrtvého vola nebo krávy. Pietně položil na polocibule, zalil vřící vodou. Naházel obvyklé koření, málo soli, před koncem pečení prdnu pastu ze soli a česneku. V troubě se peklo až peklovalo cca 5 hodin na 100°C, pak přidal tu česnekovou pastu a dál se to samo peklo v 250°C asi hodinu, dvě. Pak, až vyjde slunce, podívám se z okna a dojdu ke troubě. Jedna trouba, dvě trouby, přesto lituji i to hovězí, čím si muselo projít. No nic, má tam nové koření, pepř, majoránku a sáček papriky. Není tam ještě jíška. Cibuli vespod vytáhnu a rozmixuji a asi zahustím strouhankou a povařím se šťávou a masem. I když možná vynechám mouku. Jde o chuť masíčka které by nemuselo evokovat můj věk jakožto lidojedství ze hřbitovních pozůstatků. To by byla svíčková.
Doporučované připalování cibulového základu spolu s práškem papriky je jako nucený křest v katolickém kostele nebo víra v lepší svět když se člověk přilepí na asfalt. Nakonec, kdo by poznal rozdíl v inovativním vaření s knedlíkem za 30 korun?
Oh. Olíznutí vidličky namočené v horním tuku připomíná zrušit "trochu" Jalapeňos. Vařím skvěle without mikrosektářství,cz. Mám potom zjišťovat nejbližší potravinovou banku?
doplněno 11.10.23 00:48: Dobré názory k vaření a postřehy k mé potřebě "přidat něco zvláštního když se nudím". Nicméně obvyklé postupy vaření odhazuji v dáli, leť! Když vim, jak funguje chuť guláše. Na připálenou cibulku bych mohl dát i klokana, podle receptur DIN. Já koupil hovězí. Tudíž žádné zázraky s připalováním a chuť vede k jednomu a to pro chuť hovězího, kvůli chuti skotu
A dík, že jste mne pobavili a poučili. Moc díky všem.

Inovace vaření hovězího guláše

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®
hodnocení

8x
avatar ben
Dobrý den, já si myslím, že napít se alkoholu občas neuškodí, ale člověk by se měl jít z toho vyspat a nepsat v noci bláboly na internet. Zdravím!

 

nov
hodnocení

2x

Jaká inovace? Váš "slovní"guláš mě absolutně nepobavil. Pokud budu dělat guláš v troubě, tak dle klasického receptu.

recepty.cz/...

 

hodnocení

2x
avatar pansvacinka

Při vaření jde užít spoustu legrace a zábavy (a to i když vaříte sami) - ale todle ..

Ne!

 

slovan
hodnocení

0x
Máš stejný kastrol jako já, lotře. To se ti to potom peče.
Nicméně, je vidět, proč jsou nejlepší šéfkuchaři muži.
Logika + fantazie a inspirace = guláš jaký svět neviděl.
Já bych v létě akorát zkrátil to předpečení. Bylo by mi líto energie a tepla.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]