Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Silnější lék na bolest než je brufen ibalgin a pod

Od: volvinka® odpovědí: 25 změna:

Dobrý den, prosím o radu, už si fakt zoufám a nevím co... Mám výhřez krční páteře, dnes čtvrtý den, ukrutná bolest mi jde od hloubky podlopatky do pravé paže, ta bolest je fakt šílená, ani dva brufeny najednou nepomohou... Včera i předevčírem u lékaře injekce Dolminy + něco na povolení svalu, zcela bez účinku, dnes i včera aplikace plynových injekci, také zcela bez účinku, dnes dopoledne 2x Brufen 400mg., stále stejné, dnes odpoledne navíc ještě i teplé suché zábaly..., ale stále je to stejné, stále se střídá určité místo na paži - k zbláznění, tři prsty značné brnění. Poradíte mi někdo něco, prosím? Jsem v lázních právě s touto indikací, už si se mnou nevědí rady, jsem zoufalá. P.S.: není to po rozbouzření po procedurách, stalo se mi to náhle a poprvé právě v autě při jízdě sem.

Díííky, díky, díky

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Bolest, kterou popisujete, je nervová. Tzv. neuropatická, na tu Ibalgin nezabere.
Poptejte Zaldiar - kombinace paralen a tramadol.
A hlavně něco na tu neuropatickou bolest - např. gabapentin. Tyto léky ale fungují úplně jinak. Musí se užívat pravidelně, až po nasycení těla těmito léky tlumí nervovou bolest.
Hlavně teď žádné cviky.
hodnocení

Mockrát děkuji za radu, ano - to je určitě ono, opravdu veliký dík! A Vám bych ráda popřála, abyste tyto léky musela užívat opravdu jen zcela vyjímečně...

proc

Kde se dá sehnat rramadol. je jen na lékařský recept, prý.

hodnocení

5x
Přesně na výhřez krční ploténky mám úspěšně po dlouhè roky a stavech dlouhodobé bolesti (nonstop rok velmi silná migréna, nevěděli od čeho, žil jsem v tranzu jak zombie, až jsem uvažoval o sebevraždě), vyzkoušeno v pořadí podle účinosti:
1. Masáž krční páteře. Musí obsahovat uvolnění šíje a chvat, kdy palce jedou po obou stranách páteře a silou tlačí silou až pod lebku.
2. Lék dexoget. Neoblbuje a potlačuje bolest krku a hlavy.
3. Na spaní ortholímec s kuličkovým polystyrenem.
4. Doplňkově trakční límec. Nafukovací. nebo závěsný.
5. Pozor na průvan. Občas v krizi prohřát infralampou, nebo vyhřívaným límcem. Ale ne déle jak půl hodiny.
doplněno 22.06.23 18:48: Mimochodem, dokud nevěděli,že je to výhřez, dávali mi léky na uvolnění svalů a vedlo to jen ke zhoršení, svaly naopak tu hlavu a páteř musí zpevňovat.
hodnocení

Děkuji za cenné rady, opravdu díky!

Ještě jsem zapomněl, na spaní péřový polštář. Mám vyladěný jeden velký a na něm menší. Ten menší tahám všude s sebou, bez něj hrozí, že se to v noci skřípne. Nejen, źe se probudím se skříplým krkem, ale ani se nevyspím. Uź po půl hodině poznám, źe krk není v dobré pozici a začne se skřípat. Zkoušel jsem vše možné, kuličky, paměťovou pěnu, různè tvary a vše špatně, funguje mi jen to natřepané peří (mám obyč. z Ikea).

tykraso
hodnocení

4x

Tohle se neřeší v lázních, ale na neurologii přesněji páteřním centru (Spondylochirurgie)

Oblbováky jsou, ale spíš než cesta k úlevě to je cesta k ochrnutí. Neváhal bych zajet na pohotovost nebo si i zavolat RZ pro akutní problém. Co tam je za mastičkáře? Nutná MR pro zjištění jak přesně plotna vyhřezla a podle popisu to je zralý na operaci. Možná chiropraktik, ale nejdřív musí vědět co přesně je za problém.. Pojišťovny šetří, běžným postupem se k řešení dostaneš teprve až něco ochrne, pak se taky ale může stát že nervy se už neobnoví a zůstane to tak, nebo se to rozhýbe jen částečně. Přifilmuj to ať začnou fungovat a opravdu to řeší..

hodnocení

Uff..., taky to tak vidím a moooc se bojím, že to takhle nějak opravdu bude*zmateny* muset být!

hodnocení

3x
Zkuste se s lékařem domluvit na algifenu + nějaké cviky

Nebo Nimesil, ale pouze na předpis a jen ke krátkodobému použití

hodnocení

Moc děkuji za radu, poptala jsem od jiné pacientky právě Vámi doproučovaný Nimesil... supeeer, konečně něco zabralo! A taky sáhnutí pod lopatku od fyzioterapeutky konečně ulevilo..., děkuji!

meg
Ještě je výborný Aulin,opravdu zabírá.

hodnocení

3x

mě zabíral Nimesil

lekarna.cz/...

bejt váma necham si napsat doporučení na neorochirurgii tam vas proklepnou a doporučí další léčbu nebo operaci

hodnocení

Děkuji, máte pravdu, to bych udělala, kdybych byla doma, ale já jsem v lázních...

De vo to aby vám to ty lázně ještě nezhoršili
Mam zkušenost že ty rehabilitačni sestry vúbec nevi co dělaj proste dostanou soupis cim mate projit a hotovo
Mě se například doktoři tady snažili přesvědčit že se to rozcvičí a zrehabilituje a pude to
Jenže já měl diky zkušenosti z okoli a své tvrdohlavosti jiný názor a dnes sem za tu operaci moc rad žiju normalní život a perlička nemám problém vnoučkovi předvést jak se dělá kotrmelec

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, opravdu jste v lázních pod dozorem lékařů a ti si Vaším prostřednictvím žádají radu na internetu, resp. nevědí si rady? Poraďte jim třeba injekční Brufen nebo Dolsin, případně tablety s opiem Tramadol nebo Zaldiar. Ovšem, pecka proti silné bolesti je opiová náplast - musí se vyzkoušet její velikost a měla by stačit i na velmi silnou bolest jen půlka (když je celá, tak potom mohou nastat halucinace). Tak hodně štěstí a ať Vám něco zabere. Zdravím!
doplněno 22.06.23 17:53: volvinka - lékař vždy na bolesti volí mírnější lék, což zduvodni obavou z možné vytvořené závislosti (a protože jeho to nebolí). Ta náplast se zdá jako "prd", ale zabírá spolehlivě. Měl jsem ji jen jednou, bolest ustala a halucinace byly docela fajn - a potom ji doktor raději strihnul na půlku, abych se vrátil do reálu .

patronka*
hodnocení

2x

Nejsilnější léky proti bolesti které mi doktorka byla ochotna napsat jsou Nimesil a Zaldiar. Na lokální bolest se mi velice osvědčily přírodní hřejivé náplasti WUNDmed. Po odkrytí fólie začne docházet k řízené korozi železných pilin při které vznká teplo. Je to na 8 hodin, víc nemá smysl, stejně se začne sama odlepovat.

hodnocení

Mockrát děkuji za radu - Nimesil se mi podřil sehnat od jiné pacientky a ... opravdu pomohl! A i tu náplast už mám objednanou. Velký dík za cennou odpověď!

hodnocení

1x

Lekar vam moze predpisat nieco na baze opiatov, po operaciach je to napriklad Tramal, ucinnejsi su injekcie. Neverim, ze lekari vam pri silnej bolesti odporucaju len 400mg ibuprofen.

hodnocení

Děkuji, nene, lékaři dali injekční léčbu, masáže, plynové injekce, teplé obklady, nepomáhalo nic... Brufen jsem si vzala já svůj, když už to nešlo vydržet, ale bohužel na tohle nezabral...

hodnocení

1x

Podívejte se na krční fixační límec: odkaz

Krk potřebuje klid a fixaci aby se svaly uvolnily.

nerentier
hodnocení

0x

Požadovat lék silnější než Brufen a Ibalgin můžete jedině pod dohledem lékaře. A hodně opatrně, tohle jsou konce...*stop*

hodnocení

0x

Když manžel čekal na výměnu kyčle a mel dost bolesti, ortoped mu řekl, napíšu vám něco hodně silného a napsal mu čípky. Název si nepamatuji, předepíše to asi jen ortopéd.

hodnocení

Děkuji, ty číply by byly také asi jenom na recept... Dostala jsem od jiné pacientky Nimesil a pomohl! I tak mockrát děkuji za radu!

Jestli vám pomáhá Nimesil, tak to ještě nemáte tak zlé, je to středně silný lék a také na recept. Neměl by se brát déle než cca 10 dnnů, zatěžuje vnitřní orgány na rozdíl od čípků, které jsou šetrnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]