Nejste přihlášen/a.
Dělám si to každý ráno jako správnej důchodec. Říkám tomu mlíkový kafe a sladím medem. Babičky to dělaly s cikorkou nebo meltou.
To si netroufnu, odhadnout. Záleží, jestli granulovanou, instantní kávu nebo mletou. Ve školce kuchařinky pytlíky s čajem zalévaly horkým mlékem a říkaly tomu švédský čaj.
Víte jak se vaří kovbojské kafe? Nasype se do kotlíku káva a přikápne voda. 3x se zavaří a hodí se do toho podkova. Když klesne ke dnu, přidá se káva.
Výsledek je: Bílá Káva. Zdá se, že tady ten pojem nepadl. Do vroucího mléka se přidá rozpustná káva, třeba půl lžičky. Pokud se připravuje z "lógrové" klasické kávy, tak ta se zalije troškou vroucí vody a pak se do vroucího mléka scedí (nebo jen slije).
Do takovéto kávy si přidávám na kostičky nakrájený chléb, který není už měkký, není čerstvý. Takto snídávala moje babička a tímto jí nepřímo vzdávávám hold a vždy věnuji vzpomínku. Nikdy by starý chléb nevyhodila, neboť plýtvání je rouhání, věřte - nevěřte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.