Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kafé zalité mlékem?

Od: didi odpovědí: 15 změna:
ahoj,co z toho bude pokud zaliju kafe místo vody, mlékem?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mil®
hodnocení

6x

Dělám si to každý ráno jako správnej důchodec. Říkám tomu mlíkový kafe a sladím medem. Babičky to dělaly s cikorkou nebo meltou.

Pěkný, to se mi taky tak líbí!

hodnocení

1x

Bude z toho kafe z mlíka.

Celkem dobrá věc - používám plnotučné mléko a trochu sladím, vznikne něco jako late?

Jo, dělá se na tom škraloup. Ale je to dobrý - jdi do kafe z mlíka!

hodnocení

1x

To si netroufnu, odhadnout. Záleží, jestli granulovanou, instantní kávu nebo mletou. ;) Ve školce kuchařinky pytlíky s čajem zalévaly horkým mlékem a říkaly tomu švédský čaj. :-D

doplněno 21.06.23 07:08:

Víte jak se vaří kovbojské kafe? Nasype se do kotlíku káva a přikápne voda. 3x se zavaří a hodí se do toho podkova. Když klesne ke dnu, přidá se káva. *smich2*

@babkazov: tak to je ovšem masakr .. *palec*

vibe2*
hodnocení

1x

Stejně tak můžete mít čaj s mlékem.

Proč přidávat do čaje mléko: Angličané dobře vědí, proč to dělají už stovky let

ireceptar.cz/...

cajova-zahrada.cz/...

recepty.chytrazena.cz/...

macaf
hodnocení

0x

Bude z toho kouzlo: kafe s mlíkem!

didi
hodnocení

Myslím bez vody
uzas

Mlíko s kafem

liska5

Horkým mlékem místo vody. Tak jsem si dělala svá první kafíčka před 55 lety.*kafe*

hodnocení

0x

Lze spařit čímkoliv-vodou, mlíkem nebo taky rumem.

liska5

I mlíko s rumem znám, kondenzované slazené - medvědí.

A kafe do něj by nebyl hřích*smich*

liska5

Já jedině doma čerstvě namletou arabiku a ještě určitou z jedné malé pražírny. Dnes už bez mléka a jen z mého hrnečku s modrými zvonky.

hodnocení

0x

Máte na mysli tzv. turka, tedy mleté kafe a zalít mlékem? No upřímně, už i z toho turka se obrací žaludek a pochybuji, že mléko to vylepší.

fram
hodnocení

0x

Výsledek je: Bílá Káva. Zdá se, že tady ten pojem nepadl. Do vroucího mléka se přidá rozpustná káva, třeba půl lžičky. Pokud se připravuje z "lógrové" klasické kávy, tak ta se zalije troškou vroucí vody a pak se do vroucího mléka scedí (nebo jen slije).

Do takovéto kávy si přidávám na kostičky nakrájený chléb, který není už měkký, není čerstvý. Takto snídávala moje babička a tímto jí nepřímo vzdávávám hold a vždy věnuji vzpomínku. Nikdy by starý chléb nevyhodila, neboť plýtvání je rouhání, věřte - nevěřte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]