Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
obracím se na Vás s babským dotazem. Jsem celkem malý vzrůstově a mám i malou nohu. Odhauju 40. Poslední dva roky jsem si kupoval větší boty...42...byl jsem rád, když mi noha v botě plavala, ale 42 je přece jen trochu moc. Koupil jsem si v HMku 41 a byl jsem spokojený. Teď si chci koupit tenisky v Deichmannu, dívám se po velikosti 41 nebo 40..zjistil jsem, že i 40 je v pohodě pokud beru velikost u palce.
Problém asi je, že mám menší ale širší nohu. Bez ohledu na to, jestli se jedná o velikost 40/41 tak mám poci, jako kdybych měl nohu přimáčklou z boku v oblasti kloubu u palce a malíčku a pak mi to tlačí i zespod pod prstama když třeba stojím. Zkoušel jsem asi 4 páry boty a bylo to tak všude. Byly to normální tenisky, boty z takové té síťoviny. Zkoušel jsem deichmanní boty Venice za 600 a i Nike za 2500 Kč a stejný problém.
Jde to nějak roztáhnout? Chozením? Nebo jsem četl na internetu, že pomáhá polití horkou vodou? Nebo to mám vzdát a zase si koupit 42? Nechci si úplně koupovat boty které jsou mi nepohodlné s tím, že to nošením nebo nějakým bastlem vyřeším.
Díky za tipy!
Tenisky se neroztahnou; ledaže by byly kožené. Doporučuji vám poohlidnout se po teniskach Skechers, mají perfektně odpruzenou podrazku, lehounke a pekne. Léta si kupuju boty této značky ke 100% spokojenosti.
Nikdy si nekupujte boty, které vas tlačí už v obchodě. Není snad nic horšího, než malé a tesne boty.
Kupovat boty i jen s lehce nestandardní nohou bývá často docela peklo a mnohdy zbytečně vyhozené peníze, když se obuv po několika měsících zničí a je nutné shánět novou. Nejlepší by dle mého bylo, zkusit nejdříve zajít k nějakému ortopedovi, zda byste nebyl vhodný kandidát na ortopedické na míru šité boty na pojišťovnu (výše spoluúčasti však závisí na konkrétní pojišťovně). Ty jsou mimochodem to nejlepší, co můžete pro své nohy udělat - jakmile jednou vyzkoušíte dokonale padnoucí obuv, už nikdy nebudete chtít nic jiného (vlastní zkušenost).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.