Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Telecí vařené maso - doba

Od: gumidek® odpovědí: 4 změna:

Ahoj rádkyně a rádci, jak dlouho je ideální vařit malé kousky cca 2cm kostičky telecího masa z ořechu? Mám to v zeleninovém vývaru.

Po půl hodině je na zkus bílé, ale je možno to mít, že se to bude rozpadat?

Očištěné, nasolené a napepřené jsem to tam syrové jen do vroucího vývaru hodil.

Chtěl bych to co nejrozpadávací, aby se to dalo jíst i "bez zubů" a neztratilo to chuť.

Taky bych to nerad časově přehnal.

Díky za cenné rady.*mnam*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vařené telecí nebude dobré. Ani maso, ani polévka. Bude suché. Nasolit, obalit, stačí v mouce a rychle osmažit. Na přepuštěném másle je to úžasné. Ale jen rychle a krátce. Jinak je z toho suchá sláma.

hodnocení

Zatím mi to chutná. Vylepšil jsem to ještě rajčatovým protlakem.

2h asi ideál (dýl už to ochutnávat nevydržím - hlad). Už to tahám ven.

Potřebuju dietní.

hodnocení

2x

K telecímu mmc neporadím, jen že mu stačí málo, možná i kratší doba než vařené vepřové a spíše podusit..tuhle jsem v pomalém hrnci přes noc vařil (skrze vývar) kus kosti s kouskem hovězího, vše spolu se zeleninou-při varu nevaru 70°C za cca 8-9 hodin byl vývar vinikající stejně jako ono maso ,

hodnocení

Už jsem požral. Úspěšně ;).

Hodina na ty malý kostičky je fakt málo.

Nakonec to bylo 2,5h. Masíčko se krásně rozpadalo jak dort. K tomu rejže a zelenina. Rejži jsem vařil v pytlíku v tom slitém vývaru, aby dostala chuť.

Ale příště papiňák. Kdo má tak dlouho u toho stát.:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]