Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Patří do zelňačky česnek?

Od: erika odpovědí: 13 změna:

Nějak mi vypadlo,jestli se do zelňačky dává česnek ,mám to na plotně :-o ,je to ostuda jsem hospodyň,ale čekám názor/radu.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gaci
hodnocení

6x

Záleží na receptu, ale jedním, dvěma stroužky to asi nezkazíte :)

erika
hodnocení

...díky už tam je ! Je to s paprikou mletou i chili ,kysané zelí,na angl.slanině,nikoliv bílé zelí a takže jo, děkuji za bleskovou radu...

aladar

Hergot, to jste mi udělala chutě*smich*

erika
hodnocení

No vidíte,já jsem přišla uvařená z venku 27 °C a vezla jsem kysané zelí z Billy a napadlo mi,že i v tom vedru to udělám hned,a to byla rychlovka,že jsem to měla ein/zwei a pak, ten česnek to dovršil ...doporučuji i v létě pecka Na sádlo cibuli, anglickou na kostičky,osmahnu,2,zaprášila,1PL bram.škrobu,papriku ml.sladkou i pálivou a 1 čili paprička pěstovaná za oknem z loňska,1PL hl mouky podlévala,2 vetší brambory na kostičkynechat povařit ,míchat,nepřipálit,pak 1menší Znojmia kysané zelí ve skle,překrájet na menší,kostku maggi.a závěrem ten záhadný1 větší stroužek česneku, utřít nebo na jemném slzičkové struhadle *mnam*,čerstvej rohlík - paráda

Maggi nedávám vůbec. Ale dávám navíc trochu majoránky.

hodnocení

5x

Zelňačku pokaždé vařím jinak, ale česnek nedávám nikdy. ;) Někdy se zeleninou na kostičky a klobásku na špeku - zásmažka se lžičkou červené papriky a majoránkou. Někdy s uzeným v polévce z uzeného. Někdy se smetanou s vajíčkem. Jak mám chuť a nápad. Zelňačku můžu jíst klidně v každém týdnu 2 dny.

aladar
hodnocení

3x

Je-li to ta červená (ala slovenská kapustnica), tak česnek tu chuť podtrhne a nic nezkazí. S bílou nemám zkušenosti.

nov
hodnocení

3x

Já ho tam nedávám, ale vařím jen bílou zelňačku.

erika
hodnocení

V tom případě se nejedná o zelňačku,ale zelovou polévku .Zelňačka je jen z kysaného zelí.

nov

Je z kysaného domácího zelí, tak se vařila na Vysočině. Když byly škvarky ze zabíjačky, tak se ohřáté do talíře přidaly. To byla dobrota. Žádné klobásy, natož česnek.

nov

Ještě doplním o recept.

vareni.cz/...

nov, přesně takhle to vařívala naše stařenka na Hané a říkávala tomu "kyselo". Akorát si myslím, že smetanu nepoužívala, mlíko nebo podmáslí? Když jsme s bratranci a sestřenicemi byli u ní na prázdninách, tak každý dostal talíř téhle polévky a uprostřed stolu byla mísa, odrátovaná a s modrými kvítky dokola. Kdo zaváhal, měl smůlu. :) Něco se stalo v mé hlavě a já cítím tu vůni, která byla ve slunkem rozehřátém domku stařenky. My, děti, špinavá trička od třešní, špinavé nohy v keckách, odřená kolena a lokty. Pro vodu stařenka chodila na náves, takže se vodou neplýtvalo. Budovala se imunita, pravil by dnešní člověk.

makk
hodnocení

0x

Zelňačku už máte snědenou, tak je to asi už jedno, ale česnek tam patří. Každý si to dělá podle sebe, ale knihu "Receptury teplých pokrmů" považuji za oficiální zdroj a tam česnek je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]