Nejste přihlášen/a.
Pěkný den všem hospodyňkám a mužům co doma znají i kuchyni.
Na pár dovolených jsem při snídani případně ve městě využil čerstvou pomerančovou šťávu z lisů na citrusy. Obecně kupuji docela dost pomerančové a jablečné džusy a šťávy. Rád bych toto rozšířil i domů ovšem řeším jednu věc. Zda vybrat jen lis na citrusy nebo rovnou odšťavňovač.
Primárně by to bylo na pomeranče, což je rozhodně lepší pouze lis. Ovšem lákají mě i ty jablečné šťávy a tam už je potřeba odšťavňovač. Ovšem není tak účinný a složitěji se čistí při použití s pomerančema. Navíc se musí loupat což u lisu ne. :D
Má někdo zkušenosti s těmito věcmi? Případně jak dobře funguje odšťavňovač vs lis. Zda raději neoželet tu univerzálnost, že odšťavňovač dokáže pak cokoliv zpracovat, vs jednoduchost lisu ale pouze na pomeranče?
Díky za každou radu z života.
Mám oboje, na lisu na citrusy pouze vymačkávám šťávu z polovin plodů a do odšťavňovače dávám kousky ovoce, ale já tam citrusy nedávám. Asi bych je musela oloupat a nakrájet. Pokud chcete hlavně šťávu, volila bych lis,je i menší, příležitostnější,dřív opláchnutý. Odšťavňovač bych vollila třeba na mrkvovou šťávu,ze zeleniny listové apod. Já používám hlavně lis, odšťavňovač málo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.