Nejste přihlášen/a.
Raději, než váleček, dělám, Poláci tomu říkají "kopytka". Silnější váleček krájím tak, že pootočím u každého řezu a pak kousky mají tvar kopýtka. Lépe se vaří, lépe se na mrazáku skladuje, lépe se ohřívá. S knedlíkem ve formě válečku je spotřeba složitější. Je lépe ho sníst a nemrazit. Ale podivné nočky, kopytka, ty jsou fajn i když vyrábím z tvarohového těsta. Uvařené, hotové, v mrazáku klidně počkají, než na ně dostanu chuť a hodím je na pánev. Recept, ten klidně udělejte z půlky dávky, já to dělám od oka, protože každé brambory jsou jiné. Používám dětskou krupičku+vejce. Solím až vodu. S hotovým těstem co nejrychleji, časem řídne.
Dáváte recept, dám také svůj. Ze včerka uvařené a nastrouhané brambory zvážím a polovinu váhy brambor, dětskou krupičku + vejce.
Čím menší vejce, tím menší výsledný váleček. Nebo trochu experimentujte a dejte jen žloutek.
Mario, od tak zkušeného kuchaře, jako jste vy, mě tento dotaz překvapuje. Já při přípravě bramborových knedlíků na velikost vejce nehledím, většinou vytvořím 2 - 3 válečky, celková délka může být mezi 30 až 40 cm. Co nesním hned, rozkrájím a dám do mrazničky. Využívám jako další přílohu k něčemu nebo udělám knedlík s vejci.
Když jsem se učila vařit, našla jsem recept s troškou octa. Tak kávovou lžičku. Proč se tam má (může) přidat, ani nevím, ale vždy přikápnu. V hotovém knedlíku cítit není.
Dobrý den.Přesnou normu teď na rychlo nemám.Ale,pokud si koupíte "Bramborový knedlík - těsto v prášku"? tak si namícháte kolik potřebujete.
Trochu vařených brambor, trochu dětské krupičky, sůl, vejce. Nevážím a když všechny nesníme, jdou do mrazáku. Snažím se o malé množství, ale byla jsem zvyklá na víc strávníků, takže se také učím malé dávky.
Taky dělám od oka. Vařené brambory nastrouhám najemno. Místo krupičky klidně hrubou mouku. A s tou to nepřehnat, aby nebyly knedle tuhé. Pro jednu osobu tak 2-3 brambory a vajíčka jen půlku. Vždycky dělám víc, nedojezené se dá opékat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.