Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde a jaké pánské kalhoty koupit, aby vydržely dlouho?

Od: gilhad® odpovědí: 14 změna:

Kdysi jsem si koupil džíny (celkem asi tucet stejných), ale už mi všechny odešly.

(Z tmavomodré se vyšisovaly/odřely do světlemodré, místy bílé, látka se trhá, když přišiju záplatu, utrhne se to o kus vedle ... prostě dosloužily, však je to taky nějakých let ...)

Největší problém jsou kapsy (nosím svazek klíčů) a stehna zepředu, chytilo to tak strašnou patinu, že tam ta látka odešla vůbec. Obchod, kde jsem je kdysi kupoval tam už řadu letu není, ani ten dům už nestojí.

.

Takže bych potřeboval zase nějaké kalhoty koupit, ale nevím ani kde, ani jaké. Chtěl bych, aby mi zase tak deset a víc let vydržely, aby se moc neodíraly a nebyly zbytečně drahé.

Nosit je budu hlavně doma a na zahrádce, takže klidně i nějaké pracovní (na parádu mám zcela jiné).

Mám celkem silná stehna vůči pasu a bokům, takže co jsem při zkoušení dokázal obléct (přez stehna) mi bylo v pase a bocích volné (nosím kožený pásek, takže mi to nevadí, ale nakupovat pouze podle obvodu pasu nemůžu) - tehdy mě v krámu změřila prodavačka a čísla jsem dávno zapoměl, nevím jak a kde se mám případně změřit.

.

Dokázal by mi někdo poradit? Díky.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Změřte si svoje džíny, které Vám dobře padnou. Je to nejlepší, protože pokud byste se změřil, nemusíte se úplně strefit, můžete proměřit. Položte je, změřte pas, boky pod zipem, stehno pod sedem, délku od pasu a od sedu, dole u nohavice šířku. Napište si na papírek a noste s sebou včetně centimetru. Na džínách máte označení velikosti/délky a střihu, já mám např. nejraději "Slim boot", na to, co je momentálně "in"nekoukám a značku Marks&Spencer marksandspencer.com/...

Obecně nesnáším nakupování a hlavně zkoušení, u sebe mám pas a boky celkem "v oku", ale měřím délku, aby seděla, zkracované není "to pravé ořechové"..a navíc nerada ztrácím čas v kabince zkoušením nepadnoucích kalhot.

Je dobré kouknout na materiál, nejlépe např. 98% bavlna+ příměs elastanu- stačí 2%, také na střih, aby např.neujížděla nohavice. Pokud je tam navíc polyester, třeba 30%, raději nebrat.

Levným obchodům typu Kik, Takko, Pepco je lepší se u shánění kalhot vyhnout, kvalita a zpracování kalhot je většinou otřesné, po vyprání se Vám mohou díky špatnému střihu přetočit švy..

doplněno 19.06.23 13:14: Zkuste obejít nějaké lepší sekáče v okolí, např textil house míval hodně panského, třeba tam narazíte na nějaké značkové levnější.
hodnocení

Děkuji za odpověď, ten materiál je dobrá připomínka.

.

Taky nerad tratím čas zkoušením, ale právě kvůli těm stehnům je to nezbytné.

Na těch džínách jsem našel štítek se symboly k praní, výrobce neuveden, natož model, nebo střih, pás uvádějí 97, délku nohavic 81. Změřil jsem délku opasku k oblíbené dírce, je to rovných 90 cm - o 7 míň, než mají kalhoty a to mi nijak moc volné nejsou.

.

Na ten M&S jsem se podíval, ale v mojí velikosti (XL podle jejich tabulky) mi nabízejí pouze nějaké zúžené modely - zkusím ještě zajít na nějakou prodejnu, ale obávám se, že zrovna "zúžené" není to, co bych potřeboval.

.

Míry těch džín si změřím a napíšu, to určitě pomůže, ale hlavně si jedny vezmu ssebou, rychlým přiložením půjdou vyloučit nevyhovující velmi snadno - a pokud by byly potřeba nějaké další míry, půjdou změřit na místě.

.

Ty ceny tam (850, 1300, ...) to je teď normální a běžné? Já mám nějak v hlavě, že jsem ty džíny kupoval asi tak po 200-250, ale jednak si to nepamatuju a jednak to bylo už hodně dávno (a zdražuje se pořád). A jak běžně tyhle věci nekupuju (než se unosí tucet (12) kalhot, tak to chvíli trvá), tak jsem úplně ztratil přehled, kolik to tak m´že stát ...

safra

Pokud někde stojí 850-1300 tak si myslím, že je to dobrá cena. Já si kupoval kalhoty minulý měsíc u vietnamců a za jedny kolem 550. Jen u těch vietnamců seženu na rozdíl od obchodů známých značek i moji velikost.

liska5
hodnocení

4x

V pracovních oděvech. Ve větším městě obejít několikery takové obchody.

hodnocení

3x
Doma nebo na zahrádce nemusíš stále nosit svazek klíčů! Přece kuchyň, koupelnu, obývák nezamykáš, ještě tak možná občas sklep či špajz. Někdo někomu také chladničku! Krkoun jeden!
Na zahradě možná boudu s nářadím a s králíky, pokud jsou kolem nenechavci...
.
Na kalhotech jsou poutka na pásek, kup si karabinku a ty dva - tři nepostradatelné klíče nos zvenku na poutku.
Jsou i karabinky se svinovacím lankem, nebo i řetízkem, nemusíš odepínat z poutka, stačí povytáhnout, po použití se navine zpět...
Dá se také radikálně snížit počet potřebných klíčů zakoupením jedné sady několika vložek do dveřních zámků spolu s několika visacími zámky, všechny na jeden klíč.
.
Na větší práce na zahrádce či v garáži jsou montérky. Na doma pohodlné domácí gatě, třeba i tepláky.
Není vhodné nosit furt jedny nohavice. Občas z nich vyprat špínu a pot je základní požadavek hygieny.
.
Kdysi dááávno jsme nové módní džíny namočili a dřeli fest rýžovým kartáčem, aby se barva upravila na potřebných místech. Občas i trochu natrhli.
Dnes to za nás dělají přímo výrobci.
.
Zámky, karabinky a další prodávají v železářskych obchodech, nebo i klíčová služba v obchodních domech, kde poradí, upraví a seženou. V obchoďácích mívají i kalhoty všeho druhu.

Kde a jaké pánské kalhoty koupit, aby vydržely dlouho?
Kde a jaké pánské kalhoty koupit, aby vydržely dlouho? #2
hodnocení

Zamykám byt (2 zámky), 2 trezory (po dvou klíčích), kumbál na chodbě, schránku na dopisy a panelák. Chatičku nahoře, dílnu dole, vodu, 3 klíče na kůlny, vrata v plotě, společný záchod, 2 klíče od osady. To už je 19 klíčů místo 2-3. Navíc teda klíče od 3 sousedů, 2x elektřiny, svazek klíčů od našich, od manželčiných rodičů. A nějaké další od jiných míst. A samozřejmě od auta. Ne, nechci to tahat za sebou na provázku (a ano, kdysi jsem takhle klíče nosil a nevyhovovalo to). A samozřejmě nebudu sjednocovat klíče od trezoru a poštovní schránky, to nedává žádný smysl ani jedním směrem. Ledničky ani mrazáky naopak nezamykám, není to potřeba, jsou za bytovými (či chatičkovými) dveřmi. Čili rada totálně na houby.

.

Špinavé kalhoty pravidelně peru, proto jich taky mám víc, aby se daly střídat. Stejně jako ponožky, kapesníky, spodky, ... Ale narozdíl od Gotta nepotřebuju 10x za večer převlést šaty jen abych ukazoval, že mám různé střihy - když už mi nějaký střih vyhovuje, tak pořídím celou sadu stejných - ať už kalhot, ponožek, kapesníků, spodků, ...

.

Když jsem byl v telecích letech, tak jsem spíš toužil po věcech nových, než obnošených (těch jsem měl dost), ale mít tuzexové bony, tak bych je nevyhazoval za džny, ale za Spectrum nebo tak něco. (Což je stejně jedno, tuzexové bony jsem neměl.) A ani dnes nepotřebuju ničit nové věci jen aby vypadaly opotřebovaně - jak jsem psal, patina se vytvoří sama i když o ní nestojím. Pokud se natrhnou, tak je zašiju nebo zazáplatuju, ale není o co stát.

.

Stejně tak nestojím o oblečení poškozené už z výroby, že vypadá hůř než ze sekáče - proto se taky ptám, kde koupit kalhoty nové. (A bohužel nemůžu zajít tam, kde jsem byl spokojený a koupit tam to, s čím jsem byl spokojený - ten barák už nestojí a obchod tam není. )

.

V obchoďákách mají povětšinou předražené hadry (doslova) pro anorektické modely, každý měsíc jiné, i kdybych si něco vybral, tak mi jich tucet neprodají, protože nemají a mít nebudou (jo, ptal jsem se, bez šance).

.

Na práce na zahrádce montérky samozřejmě mám, ale zase tolik se těm pracím nevěnuju, jen tomu nejnutnějšímu. Chatičku jsem kupoval kvůli odpočinku a manželce ku potěše, ne abych dřel ještě tam. A jít do tepláků se používá jako synonymum pro jít do vězení. Vím, že někteří nosí kalhoty na půl žerdi aby vypadali tak, jak jsou z vězení, kde nesmí mít pásek, zvyklí, ale ne tohle není můj módní styl.

.

Vaše odpověď mi nepomohla ani trochu.

hodnocení

2x
Zřejmě zastupujete svatého Petra...
Díky za doplnění neobvyklého počtu klíčů. Mohl jste počet a účel uvést hned v dotazu. Málo informací mne svedlo jiným směrem.
Přesto je nezvyklé nosit sebou tak velké množství klíčů.
Nebylo by vhodnější klíče od sousedů, rozvodů elektřiny, rodičů i rodičů manželky, jiných míst a pod. rozdělit na samostatné svazky a nechávat je doma třeba v jednom z trezorů, brát je jen v případě potřeby? Nejde mi do hlavy, jak se třeba v autě ve spínací skříňce houpá obrovský svazek klíčů...
Devět klíčů od chatičky může být uložených přímo v chatičce, třeba i v trezoru. Nebo doma ve zvláštním pouzdru, samostatně nošeným jen při cestě na chatu.
.
Klidně si kupte tucet nohavíc a dřete je opět, stále i při menších pracích na zahradě.
Také je klidně noste a dřete stále v bytě, když Vám zmínka o teplácích místo pocitu pohodlí evokuje méně pohodlná nezvyklá místa. Já je nevzpomenul!
.
Napsal jsem návrh, jak se balíku klíčů částečně zbavit. Také popsal, kde je možné koupit to, co by mohlo pomoci.
Je už na Vás, jak rady z poradny pochopíte a využijete.
Chytrému napověz...
Můj příspěvek může pomoci i někomu jinému. Pokud o radu stojí.

hodnocení

1x

Minulý týden jsem si v Lídlu koupil ve slevě džínové pracovní kalhoty za 169 korun.Vůbec mě nenapadlo si jich koupit 10.A to i z důvodu,že se mění trendy a třeba si za pár let koupím hezčí a modernější.A také z důvodu,že třeba zhubnu a nebo přiberu a tak na co deset kalhot?

Trošku mi to připomíná film K...a hoši )) Nic ve zlém.

pnts
hodnocení

0x

Army šopy.

Klíče nosit v brašničce na opasku nebo ledvince.

Osobně jsem spokojenej s kalhotama české firmy Warmpeace. Outdoor, který neurazí ani ve městě. 2008 (stále ok) a 2019. Ty druhý jsem koupil s velkou sezonní slevou asi 40%.

jaros70*
hodnocení

0x
Kalhoty se nazývají asi strategické a jsou v obchodě Kik. Mají plno kapes. Používám je v práci se dřevem.
zulu

Nemyslíš TAKTICKÉ? :)

Taktická vesta, taktické kalhoty = milion kapes, pro military, rybáře a jiné

hodnocení

0x
Dobrý den , zkuste mrknout na džíny Neo Tools nebo levnější jsou od Oregon. Pro jejich vyzkoušení si zaběhněte do pracovních oděvů, možná tam narazíte i na jiné značky, které Vám budou padnout. Ale cena takovýchto kaťat tedy není úplně tak kamarádská, aby jich člověk chtěl koupit tucet... Naši kluci v džínách z pracovních oděvů dělají snad skoro vše, i ten relax na zahradě.

zulu
hodnocení

0x

Tak si kup za 200,- tepláky v KiKu nebo kde

id
hodnocení

0x
Jen poznámka. V dnešní době kupovat tucet stejných kalhot je nesmysl. Uvědomte si, že v době,kdy stálý kalhoty 200,- byl materiál kvalitnější. Nyní i bez nošení za x let se vám sami rozpadnou ve skříni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]