Ahoj. Je mi 22 a ještě nikdy jsem neměla vztah, ani sex. Mám strach, že v dnešní době to spíše odradí kluky než naopak. Přijde mi, že ten kdo neměl sex před 20, je hned považován za divnýho. Vždy jsem měla nízký sebevědomí a taknějak si nedokážu ani představit, že bych se někomu ukázala bez oblečení. Zároveň bych strašně chtěla vztah i sex, ale nevím jak toto překonat. Neříkám, že jsem nějak extra ošklivá, ale prostě v dnešní době jde každému jen o hezký vzhled.
Co to říkáš za blbostě?! Jaká dnešní doba? Lidi v podstatě byli, jsou a budou stejní. Až potkáš toho správného, nebudeš se bát, nebudeš se stydět. To chce klid a být ráda na světě a přijímat s radostí to, co ti může zpříjemnit život. Doba nedoba! Raduj se z toho, co tě potká a nezkoumej sebe a své dostatky/nedostatky!
Žij svůj život, čti, zajímej se o historii, techniku, přírodu, sportuj, zkus se zlepšovat v nějakých dovednostech. To všechno bude mít vždy svou hodnotu, ať už budeš vdaná nebo ne. A pamatuj, že sex patří do manželství a ne do "chození". Chlap, který to "nechápe" nebude dobrým manželem a otcem. Taky pamatuj na symetrii. V průběhu poznávání by jste oba měli projevovat zájem na tom kontaktu, na střídačku se navštěvovat, platit napůl, apod. Když je iniciativa dlouhodobě převážena na jednu stranu, tak je to špatně a časem se to vymstí.
Pořád v pohodě. Hlavně to nevytrubuj a s nikým nerozebírej. To je ryze Tvoje věc. A věř, že takových, jako Ty, je spousta. Ale mnohé si své zkušenosti vymýšlejí.
Není to dobou. Věk zahájení pohlavního života je v našich zemích stejný téměř sto let, co se tyto výzkumy provádějí. Stud je naprosto přirozený, spíš ale v mladším věku. Od prvního kamarádství do sexu většinou uběhne několik let. Škoda, že jsi nezačala dřív. Takové vodění za ruku ve čtrnácti bývá větším sexuálním zážitkem než pozdější styk. Ani teď raději nepřeskakuj. Mohlo by se ti stát, že ty směšné pohyby, zvuky a upatlanost nebudeš chtít opakovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.