Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych radu od zkušených kuchařek. Rozhodl jsem se poprvé dělat kynuté knedlíky s jahodami na páře, protože bývají takové nadýchané. Moc se ale nepovedly. Když jsem je sundával, byly nadýchané, ale ačkoliv jsem je hned propíchal, těsto kleslo na jahody, tak jakoby zesklovatělo. Co dělám špatně? Asi měly být v páře dělší dobu, nebo spíš kratší. Nebo byly jahody hodně vodnaté? Netuším. Potřeboval bych poradit, jak dlouho je necháváte v páře vy, pokud je v páře děláte? Předem děkuji za sdílení vašich zkušeností.
Jestli zesklovatěly, tak byly převařené, příště je vypout o chvilku dřív. Přesně to nemůže nikdo vědět, protože záleží na velikosti knedlíků a na síle těsta kolem ovocné náplně. Před vyndáním jeden roztrhněte pomocí dvou vidliček a uvidíte, jestli potřebují ještě chvilku a nebo jsou již uvařené.
Děkuji moc za radu, jen se ještě pro upřesnění zeptám - když je odkryju a jeden zkusím a nebude ještě vhodný čas je vytáhnout, nesplasknou i ty ostatní tím, že je odkryju na tu zkoušku?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.