Nejste přihlášen/a.
Cukr a sůl se normálně rozpustí a dodávají tomu chuť. (Stejně jako se rozpustí třeba cukr v čaji)
Sušené mléko se rozpustí taky a vznikne něco jako mléko (bílé, ochucené, s tuky atd.), dodává tomu chuť.
Vločky se nacucnou vodou a nafouknou a změknou. Je jich tam 71% (a podle pravidla, že se složky uvádí v pořadí takže čeho je víc se uvede před tím čeho je míň, tak následuje cukr, pak mléko, pak mouka a nakonec sůl) a dávají tomu ten objem.
Když si přez noc namočím samotné vločky do (klidně i studené) vody, tak do rána vznikne taková hrubá kaše.
Pak je tam ještě mouka (která se složením moc od vloček neliší - mouka jsou pomleté obilí, vločky jsou spařené a pomačkané obilí), která se taky nacucne a zaplní mezery mezi vločkama.
Základně by se z toho stala kaše i po zalití studenou vodou, protože to obilí (vločky a mouka) nabobtná a změkne.
Horká voda se do toho vsakuje výrazně lépe a taky to obilí tak trochu povaří (takže změkne ještě víc - čím teplejší, tím větší efekt).
Svoji roli hraje i kolik vody k tomu přidáš - pokud málo, tak to nenasákne dost a bude to suché a hrudkovité a bude se to drolit. Pokud jí dáš moc, tak se to nezahustí dost a bude to řídké, pokud ji dáš ještě víc, tak to bude hodně vodové a přejde to do stavu vločka tady, vločka tam a špinavá voda mezi nima.
Vzhledem k tomu, že v tom není nic jedovatého, nebo škodlivého, nic nebrání domácím experimentům - vezmi trochu směsi (třeba jen lžíci, nebo tak) a zalij to nějak teplou/studenou vodou v nějakém množství a sleduj, co to udělá, jak to bude vypadat a chutnat. Vzorek po experimentu můžeš bezpečně sníst, nebo přimíchat k další várce a nic špatného se nestane. (Jo vločky jím i suché, i mouku jsem kolikrát snědl suchou - žádná vášeň, ale žádný problém.)
Ty experimenty ti o tom prozradí mnohem víc a názorně odpoví všechny možné otázky. Můžeš si i zkusit, co se stane, pokud vezmeš samotné vločky a zaliješ mlékem/vodou, případně pokud je předtím pomeleš/podrtíš, aby ses příblížila jemnosti té kaše.
K dalšímu vědeckému bádání pár odkazů:
Kaše cs.wikipedia.org/...
Ovesná kaše cs.wikipedia.org/...
Krupicová kaše cs.wikipedia.org/...
proklikat odkazy v tom, najít si různé recepty, sama experimentovat ... mlsáním ku znalostem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.