Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antikoncepce Vreya

Od: alushka odpovědí: 1 změna:

Teprve nedávno jsem začala brát antikoncepci Vreya, zajímalo by mě, zda můžu po dobrání jednoho plata začít brát další a vyhnout se tak jednomu pauzovému týdnu a menstruaci.. Je to kvůli dovolené.. Ptám se, protože v příbalovém letáku je, že si si beztabletový týden můžu pouze zkrátit, nikdy neprodlužovat... Děkuji za rady

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

0x

Příbalový leták říká toto:
Přeje-li si žena oddálit krvácení, musí pokračovat v užívání tablet z dalšího blistru přípravku bez obvyklé přestávky. Tak lze pokračovat podle potřeby nebo až do využívání druhého blistru.

To znamená, že můžete přestávku neudělat a brát pilule z dalšího plata bez obvyklé přestávky. To je obvyklé pro všechna kotraceptiva, jen se nedoporučuje dělat to často (ptala jsem se na to kdysi své gyn.). Doporučuji dobrat pak i to druhé plato celé, abyste si to zbytečně nerozhodila. Tzn budete užívat 42 prášků bez přestávky a pak dále s přestávkami jako obvykle. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]