Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nemáte někdo osvědčený recept na výrobu jahodového sirupu? Kdysi jsem to zkoušela a zkazilo se mi to. Na netu jsou roztodivné recepty - např. nechat jahody s vodou odstát 3 dny - nějak se mi to nezdá. Doufám, že existuje něco lepšího. Děkuji za odpovědi.
5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
První způsob je rychlý,ale není náš tradiční. Na dvě kila jahod budeme potřebovat litr vody, 40 g kyseliny citronové a sedm lžic citrónové šťávy - můžeme dát i méně. Čisté jahody rozmačkáme, přidáme citronovou šťávu a kyselinu, zalijeme vodou. Přivedeme k varu.
Až začnou pěnit,tak je stáhneme ze sporáku, přecedíme a změříme objem šťávy.Podle objemu šťávy přidáme stejné množství cukru. Opět přivedeme k varu. Když se cukr rozpustí, vypneme a nalijeme do lahví. Na druhý, tradiční recept, se musím maminky zeptat až zítra.
Až začnou pěnit,tak je stáhneme ze sporáku, přecedíme a změříme objem šťávy.Podle objemu šťávy přidáme stejné množství cukru. Opět přivedeme k varu. Když se cukr rozpustí, vypneme a nalijeme do lahví. Na druhý, tradiční recept, se musím maminky zeptat až zítra.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]