Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osvědčený jahodový sirup - recept

Od: sisi® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, nemáte někdo osvědčený recept na výrobu jahodového sirupu? Kdysi jsem to zkoušela a zkazilo se mi to. Na netu jsou roztodivné recepty - např. nechat jahody s vodou odstát 3 dny - nějak se mi to nezdá. Doufám, že existuje něco lepšího. Děkuji za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Dobrý večer, dělali jsme s maminkou vždy jen šťávu, sirup do vody. Je to to, co máte na mysli?
hodnocení

Ano, to je ono.

První způsob je rychlý,ale není náš tradiční. Na dvě kila jahod budeme potřebovat litr vody, 40 g kyseliny citronové a sedm lžic citrónové šťávy - můžeme dát i méně. Čisté jahody rozmačkáme, přidáme citronovou šťávu a kyselinu, zalijeme vodou. Přivedeme k varu.
Až začnou pěnit,tak je stáhneme ze sporáku, přecedíme a změříme objem šťávy.Podle objemu šťávy přidáme stejné množství cukru. Opět přivedeme k varu. Když se cukr rozpustí, vypneme a nalijeme do lahví. Na druhý, tradiční recept, se musím maminky zeptat až zítra.

hodnocení

2x
Podívejte se na YouTube. Jmenuje se to šťastní lidé - jahodový sirup ;) . Je výborný a dělán skoro za studena
hodnocení

Děkuji, podívám se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]