Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvysena chut na jidlo a naopak

Od: ma1244 odpovědí: 4 změna:
Je mi 16. Stridaji se mi faze, ze vubec nemam chut na jidlo treba 2 tydny, samozrejme ze jim, ale v mensich mnozstvich protoze proste nemam chute ani hlad a mam "knedlik" v krku. Potom znicehonic dostanu chut na uplne vsechno, co vidim. Dokazu snist strasne moc jidla. Nedokazu to ovlivnit, neni to jojo efekt, protoze ja si jidlo nezakazuji..proste nekdy nemam chut na nic a jindy na vse. Vytaci me to, protoze vetsinou po te druhe fazi- kde se prejidam, tak priberu. Nepocitam si kalorie, ani netrpim poruchou prijmu potravy. Takze nechapu, proc se mi toto deje?
Ps: muj ms cyklus to nijak neovlivnuje.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Není to stresem? Zkus přidat každodenní sport. Uvolníš stres, budeš mít po cvičení hlad, ale nebudeš mít chuť se přejíst. Zaveď si také stejný stravovací režim - v tolik hodin snídaně, v tolik oběd, večeře, ve stejné hodiny nějaké svačiny a snaž se toho držet, i když nemáš chuť (sněz alespoň trochu). Přejídáš se, protože jsi měla za předchozí dny nedostatek.

watch
hodnocení

0x

Protože jiš nevyváženou stravu, No tak ti pak něco chybí a tělo začne kolabovat a pak se žere všechno.

V 16 letech ještě tělo není schopno samo si říct, co chce, takže prostě je z toho co máš a neřeš. Kalorie a hlavně živiny si klidně počítej.

macvac
hodnocení

0x

Klidně jez na co máš chuť.Sám jsem měl období,kdy jsem si počítal kalorie,sportoval.Prostě jsem se snažil hubnout.Výsledkem bylo že jsem sice zhubnul za dva měsíce třeba o tři kila,ale byl jsem rozladěný,unavený víc jsem spal.Prostě jsem nebyl v pohodě.Tak nevím jestli to za to stojí.Už třicet let mám stejnou váhu ať hubnu nebo žeru tak váha kolísá kolem určité hodnoty.Myslím že někde v mozku je nastaveno kolik máte vážit a hotovo.Když vidím mladé jak do sebe rvou tuny hambáčů a hektrolitry coly,a nadváhu nemají,a přitom kritizují tlouštíků,tak si říkám že je to nespravedlnost.

hodnocení

0x

Často to bývá tak, že prázdná duše a srdíčko není tak bolavé, když se nacpe břicho. *alene* Navíc, sladké jídlo stimuluje mozek k vylučování hormonu štěstí. Tohle se dá vyřešit pohybem. Takže na nohy kecky a utíkej. Lhostejno kam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]