Je nutný, bez ohledu na věk. Cituji z info VZP: "Při preventivní prohlídce se zároveň provádí screening karcinomu děložního hrdla – lékař odebere vzorek tkáně z děložního čípku a odešle ho k cytologickému vyšetření do laboratoře. vzp.cz/...
Stěr mi dělá i po sedmdesátce jednou za rok. Jestli je to nutné, jsem se neptala, určitě to není na škodu a na toto preventivní vyšetření máme nárok na pojištovnu.
U nás také gynekolog stěr dělá i po 70. Ale mailík mi nechodí. Když chci vědět výsledek, musím si zavolat. Ani nevolám. Kdyby byl nález, tak mi zavolají sami
Stěr určitě ano i po 70.Otázka ale je jaký.Ten obyčejný,hrazený pojišťovnou,je taková ruská ruleta,nezachytí vše.Nechávám si dělat lepší za příplatek 600 korun,jistota je jistota.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.