Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možné nahradit čerstvé bylinky (méně obvyklé) sušenými?

Od: tom4® odpovědí: 3 změna:

Tak jednou za měsíc-dva vaříme něco, do čeho potřebujeme bylinky typu koriandr, thajská bazalka, citronová tráva atd. Nechce se mi pokaždé kupovat čerstvé v květináči, protože do dalšího použití nevydrží. Máte někdo zkušenosti, zda se dají nahradit opravdu kvalitními sušenými bylinkami? Třeba u jarních závitků, když si koupíme gresik.cz/... nebo sambalshop.cz/... , bude nějak rozumně (nečekám samozřejmě 100% shodu) podobné? Jde mi o chuť, aby to nedopadlo jako když do suga na špagety dám sušenou bazalku z Tesca. Ideálně když napíše někdo, kdo už to zkoušel a zkoušel i více bylinek.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Dobrý den, citronová tráva sušená a thajská bazalka jsou v pohodě, výsledná chuť skoro stejná jako u živé. Jen ten sušený koriandr mi nesedí, má trochu jinou chuť než čerstvý. Ale použít se dá, pokud s tím dopředu počítáte. Mám koriandr na zahradě, ale v zimě si též koupím květináček- jenže ten použiji skoro celý na výrobu jednoho hlavního jídla pro čtyři lidi, takže mi nezbývá;)
Až na ten koriandr souhlasím, suseny mě neuspokojuje

hodnocení

0x

Nekupujte sušené - kupte (lépe vypěstujte) si čerstvé a zamrazte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]