Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volba talířů pro mikrovlnku

Od: juliet® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,budu kupovat jídelní soupravu,potřebovala bych poradit s materiálem tak,aby talíře nepálily po ohřevu v mikrovlnce.Děkuji a přeji hezký den.J.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Porcelánové talíře používám, ale nesmí mít zlatý proužek nebo zlatý vzorek.

Pozor, ne všechny porcelánové jsou ok.Někteté se nadměrně ohřívají.(nejsou tepelně průhledné)

hodnocení

1x

Skleněné tenkostěnné talíře, vhodné do mikrovlnky, pořídíte třeba v "Ikei", případně tady.

hodnocení

0x

Do mikrovlnky je nejlepší sklo a nejhorší keramika. Keramika se při mytí natáhne vodou a mikrovlnka ohřívá právě tuto vodu. Sklo je samozřejmě zcela bez vody a proto je nejlepší. Jsou i skleněné talíře, které jsou bílé apd. rozhodně to nemusí být čiré nebo kouřové sklo.

Zajímal by mě procelán, jak ten je do mikrovlnky v pohodě. Nemá někdo zkušenost?

doplněno 05.06.23 15:09:

Díky, keramický talíř pálí z mikrovlnky víc než jídlo *smich*

Zkušenost mám. Porcelán (glazovaný) dávám do mikrovlnky zcela běžně a nikdy mi v mikrovlnce žádnou neplechu nepůsobil. Naprosto v pohodě. *frajer*

Konentoval jsem o řádek výš. I když má glazuru, přehřívá se. Chce to vyzkoušet

hodnocení

0x

Proč by neměly pálit? Naopak. V profesionální gastronomii se používají ohřívače talířů s nastavitelnou teplotou 30 - 80 °C. Člověk neudrží v ruce ani 60 °C, takže to je v pořádku.

futra
hodnocení

0x

Nedávno mi při ohřívání jídla v mikrovlnce upadlo část talíře z kouřového skla.Tak už tam tento druh nedávám.

hodnocení

0x
V Pepcu bílé mají hluboky mělký dezertní za pár korun, mam je leta, zrovna včera jsem dokoupila jeden, co jsem rozbila

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]