Nejste přihlášen/a.
Klidně hned, některé testy mají citlivost 10mIU/ml a lze je udělat již pár dní před očekávanou menstruací. Platí, že čím nižší je číslo citlivosti, tím citlivější je test, protože detekuje i menší množství hormonu.
Kdybyste si měřila bazální teplotu, věděla byste, jestli a kdy došlo k ovulaci a taky jestli teplota klesla, tedy přijde menstruace nebo je zvýšená pořád. 16 či 18 dní zvýšená teplota po sobě značí zpravidla těhotenství.
Třeba já teď měla dlouhý cyklus 34dní oproti 27 či 28. Ale nepanikařila jsem protože jsem věděla, že ovulace přišla až 21 den a luteální fázi mám většinou 14dní, tak bude cyklus delší. Z poklesu teploty jsem věděla, že druhý den přijde menstruace a že tedy rozhodně těhotná nejsem, i když mám nechráněný pohlavní styk. Ten si dopřáváme vždy, když několik dní zvýšená bazální teplota značí, že už je tento cyklus dávno po ovulaci. Před ovulací bez kondomu ani ťuk.
Před první vynechanou menstruací je to zbytečné, ten hormon ještě v moči v dostatečné koncentraci není. Měla byste negativní výsledek a stejně byste věděla prdlačku. Test bych nedělal dříve než 11. 6. za předpokladku, že ms skutečně nepřijde.
Jinak to, že máte první cyklus po vynechání HA jiný pocit v podbřišku ještě neznamená, že jste těhotná. Bez HA prochází děloha úplně jiným procesem. Takže se připravujte na možnost, že z to toho prostě nic nebude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.