Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam zajít - psycholog, psychiatr, něco více soukromého nebo něco jiného?

Od: nelis® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Pokud mám velké problémy se zdravím a i psychickou už několik let. Budu to teď řešit s doktorem a htelq bych i někam chodit kvůli psychice, kterou mám horší než blázni v Bohnicích, ale všichni si pořád myslí že jim lžu, protože odmítají pochopit. Tak co mám dělat. Nechci aby to bylo moc drahé, ale klidně zaplatím. Hlavně aby to pokud nedám souhlas nebylo nikde v záznamu. To opravdu raději zemřu za hrozných muk.

Psycholog- nemám zkušenost

Psychiatr- mám zkušenost že ZŠ

Existuje ještě něco dalšího?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

já bych taky viděl jakoprvní volbu psychologa. Ten může následně psychiatra doporučit. A jestli to nechceteřešit přesobvoďáka, jsou turůzné krizové linky či linky důvěry-

Co je to linka důvěry?

Linka důvěry nebo krizová linka je pracoviště pro telefonickou anonymní pomoc v naléhavých krizových situacích. Bezplatnou službu poskytují jak státní, tak neziskové organizace, některé i po internetu, buď v určitých hodinách, nebo i nonstop.

Podívejte se na net.

hodnocení

1x
Dobrý den,s vážnějším psychickým problémem Vám pomůže spíš psychiatr,než psycholog. To Vám píšu jako někdo,kdo má odzkoušeno obojí. Za psychiatra neplatíte nic,ale může se stát,že bude chtít žádanku od praktického lékaře.

p23®
hodnocení

1x

Dobrý den.

Pokud máte problémy se zdravím a psychikou již několik let, tak je potřeba zajít k lékaři. Píšete, že si všichni pořád myslí že jim lžete, odmítají pochopit. Proč by Vás měli pochopit? Nejsou to jejich starosti, ale Vaše.

Nevím, jaké máte zdravotní problémy. Co dělatá špatně, když se tak cítíte. Zamyslela bych se nad sebou, jídlo, spánek, udělat něco pro své zdraví, byliny, chodit ven, cvičit, popovídat si, nepít, neužívat drogy a pod. Chce to také hlavně klid . Nedržet vše v sobě. Usmívat se a dělat si radosti. Nebo se svěřte na některé lince důvěry. Poradí. Popovídáte si, nikdo o tom nemusí vědět.

Pokud půjdete k lékaři, tak neřešte záznamy. Nikoho to nezajímá, každý má své problémy. Ať si každý myslí své. Zkuste to.

Bude zase dobře. Zapracujte na sobě.

Zdravím.

liska5
hodnocení

0x

Ono to zdraví s psychikou hodně souvisí. Tak to řekni svému praktickému lékaři a on Tě pošle, kam je třeba a bude to na pojišťovnu Jestli psycholog pozná, že budou třeba léky, tak Tě pošle za psychiatrem.

hodnocení

0x

Ze zákona máš nárok na jednoho psychiatra a psychologa hrazeného na pojištovnu. Takže nic neplatíš. Psychiatr předepisuje AD, AP, atd, psycholog je přes mluvení.

hodnocení

0x

Problémy se zdravím řeší prvořadě lékař. Lehká psychofarmaka může předepsat praktický lékař. Jestli nechcete u něj mít záznam, můžete se objednat k psychiatrovi bez doporučení. Psychology a jiné placené filozofy můžete nahradit pokecáním si u kamarádky nebo v hospodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]