Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fígl na oloupání špekáčku a točenáku

Od: aja1946® odpovědí: 15 změna:
Máte fígl na oloupání špekáčku a točenáku? Zůstává na tom maso a to je škoda, diky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Já teda nevím, ale ja je jím i s tou šlupkou.

Nepočítám ten papírový obal, ten leze dolů sám.

hodnocení

5x

Když nejdou loupat, tak je manželka namočí do teplé vody, pak jdou lépe. Na utopence je loupe.

hodnocení

To zkusím.

hodnocení

4x

Zůstává a vždycky zůstávalo. Naříznu po délce, stáhnu "střívko", střívko položím na prkénko masovou stranou nahoru, prsty levé ruky přidržím a tupou stranou nože v pravé ruce zbytky masa seškrábnu. Postup opakuju, dokud je co škrabat. Pak to shrábnu do pusy. Účinnost 99,9%

hodnocení

To zatím dělám taky.

liska5
hodnocení

3x

Špekáček, tak jak je, naříznu na koncích do kříže a opékám. Nechápu, proč ho loupat? To by se nerozvinul, ale rozsypal.

hodnocení

Na opekaniano, ale na utopence ne.
liska5

V dotazu to není...

Zdravím paní Liško, mne, jako antikuchaře to napadlo hned, že je to na utopence, páč manželka často nadává, že to nejde loupit, když dělá utopence. Na opékání neloupe nikdy.

přeji krásný víkend

liska5

Milý Milane, mohlo mne to napadnout, ale jelikož jsem buřty 100 x častěji opékala, než nakládala do láku, tak mne to hned netrklo. Už jsem holt ve věku, kdy se mi prodlužuje vedení*smich*

Jinak bych ty slupky dávala psovi, aby si taky užil...

hodnocení

3x
Já je neloupu . Ta slupka mi právě chutná:) . Utopence podélně rozříznu (ale ne úplně ) a nacpu cibulí . Pak naložím a čekám :-D

hodnocení

2x

Také mě ta umělohmotná střívka pijí krev. Někdy jdou sloupnout a někdy, při jakémkoliv fíglu ne a ne a ne! A nejvíce ne, když jsem utopence slíbila a chci se vytáhnout. A just ne! *zed*

futra
hodnocení

2x

My kupujeme Liberecké párky a točák v řeznictví Makovec a ty jdou loupat nádherně.Jinak ty ostatní oloupu tak jak to jde či nejde.

zaseja
hodnocení

1x

A proč to nejlepší vyhazovat?

hodnocení

0x

zkusila bych dát na chvíli na mrazák, -když maso ztuhne, půjde od šlupky líp oddělit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]