Dobrý den, zajímá mě váš názor. Poznal by gynekolog těhotenství vnějším utz dělohy(břicha), pokud jsem měla nechráněný styk, jelikož se nám protrhl kondom 30.4. a za dva dny (2.5.) jsem dostala menstruaci s normální délkou, jako vždy. Přítel se neudělal. Ale problém je v tom, že menstruaci nemám přesně na hodinky a byla opožděná o několik dní, asi o 11(ještě před stykem) a poslední menstruaci jsem měla od toho styku 21.3. Dnes jsem byla u gynekologa a dělal mi vnější utz dělohy( břicha)poznal by, kdybych byla těhotná? Nic neříkal. Kalkulačka týdnu těhotenství mi ukazuje, že bych byla v 10týdnu, díky dlouhému cyklu nejspíš.
Vypráví se u nás ve městě příběh o gynekologovi, který jedné pani (tehdy asi padesátileté) tvrdil, že má v břiše nádor jak koňskou hlavu hlavu veliký. Jaké bylo překvapení, když ten "nádor" museli v porodnici "vyoperovat."
Takže jak vidíte, možné je leccos. Asi tehdy nečekal, že by někdo mohl být těhotný ještě v padesáti, nebo to byl opravdu packal. Slyšel jsem tuto příhodu v několika verzích (s konkrétními jmény, která mi ale nic neřeknou), jestli to neni jen městská legenda, tak je to opravdu husté.
Srdeční akce plodu je vidět od 6.tt, plodový váček ještě dřív. Těhotenství by gynekolog poznal a oznámil ho, těhotná nejste. Měřte si bazální teplotu ať víte, v jaké fázi cyklu jste, jestli ovulace proběhla nebo ne a zbytečně nestresujete. Po proběhlé ovulaci je z hlediska otěhotnění bezpečný sex i bez antikoncepce. Není vajíčko, není co by mělo být oplodněno. Dvě ovulace v rozmezí více dní v jednom cyklu nenastávají. Když už se spustí více vajíček (z čehož pak vznikají vícevaječná vícerčata), je to v rámci hodin.
Nevím, jestli jsme ze stejného města, ale u nás se to doopravdy stalo. Byla to žena dost obézní a ne úplně nejmladší. A graviditu zjistili 2 týdny před porodem. Tu paní jsem znala.
aknelka těhotenství není takový problém, to není nemoc. Mně říkal můj gynekolog, že nesnáší svě tlusté pacientky protože je přes vrstvu tuku neprohmatá ani neprosvítí ultrazvukem, tedy nádorové onemocnění neodhalí včas a doslova řekl, že ty ženské zajdou kvůli svojí tloušťce. A takový případ mám i ve vzdálené rodině, ale zas přestala chodit na gyndu, když jí řekl, že by měla zhubnout. Nakonec zhubla, ovšem v terminálním stádiu rakoviny, který pochopitelně nepřežila.
Ano, bere se to podle poslední ms, ale pojďme se na to podívat selským rozumem, protože pokud k nehodě došlo až teď 30.4, tak bys reálně byla těhotná 4 týdny a to je úplně něco jiného než 10 z hlediska ultrazvuku a zda doktor těhotenství pozná no ne? Takže se neptej zda to pozná v 10 týdnu, ale už ve 4, protože to je tvůj případ a to doktor pozná, pokud svou práci dělá pozorně.
Anetko, přestaň panikařit. Tyhle problémy, pokud si nepořídíš antikoncepci, budeš mít celý život. Tak se zklidni. Mensku jsi dostala, všechn je v pořádku. Nenechej se vytáčet nějakými podivnými dohady!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.