Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brýlové obroučky a znovu-použití

Od: fram odpovědí: 16 změna:

Problém: řeším ušetření za nové obroučky: Dal by se řešit použitím starších zachovalých se skly umělohmotnými, které už mají málo dioptrií a popraskaly? Berou to Optiky, vyrobí nová plastová skla do starých slušivých obrouček nebo musí prodat brýle komplet? Vyplatí se to alespoň trochu?

Díky.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ve většině "slušných" optik vám skla vymění do vámi přinesených obrouček. Mně to tak udělali před dvěma roky. Nevidím důvod, proč stále vyhazovat za nové a předražené, když je používám jenom doma. Do obchodu nosím čtecí za 150 korun.

hodnocení

2x

Určitě najdet optiku, kde to možné bude.

Samozřejmě, že musí skla být "kompatibilní" s obrubami (resp obráceně).

U starších plastových obrub může logicky být riziko, že mohou prasknout, ale na to Vás asi optik upozorní.

hlavicka
hodnocení

2x

Pokud jsou ty starší obroučky ještě zachovalé tak se pouhá výměna skel za jiné zákazníkoví vyplatit může, ale optice asi až tolik ne. Pokud by ty starší obroučky nevydržely tolik co nové, tak snad není problém až pak kdy doslouží si koupit nové. Mnohé optiky se asi budou snažít člověka přesvědčít aby si koupil obroučky nové a nebo tu výměnu skel jednoznačně odmítnou s tím, že toto nedělají. Pokud si člověk ale dá tu práci a obejde více optik tak snad se dá najít i taková která to bez problémů a nějakých keců udělá. Optik je plno a mám dojem, že jen proto, že je to dobře vydělečné podnikání. Lidí slabozrakých a těch kdo nějaké brýle potřebují je docela dost a právě na nich se mnohé optiky snaží vydělávat asi nemalé peníze tím, že jim nabízejí většinou drahé obroučky a výměnu skel příliš nechtějí dělat. Vím to z vlastní zkušenosti, protože používám od dětství brýle a to dvoje na dálku a na blízko. Vím jak není snadné najít něco levnějšího když mnohé optiky se z nás snaží za brýle vytáhnout co nejvíce peněz.

hodnocení

2x
Zkoušela jsem u nekolika optiku, dokonce jsem přinesla I nové a všichni řekli ano, ale nebudete na ně mít záruku
hlavicka

Snad si nemyslíš, že na starši obroučky nebo i nové ale nekoupené v dané optice ti na to dají záruku. Můžeš být ráda pokud ti vůbec bez problémů do těch donesemých obrouček budou ochotní dát nové skla.

hodnocení

1x

Mám po operaci šedého zákalu, nechal jsem si dát čočky na dálku a na čtení používám obyčejné čtecí brýle, které koupíte v supermarketu (Penny, Kaufland, Lidl) nebo drogerii nebo u Vietnamců, za nějakých 30 až 150 korun, jak kde (kvalita je stejná a není problém je za čas vyhodit a koupit nové), jak píše i bobo. Oční lékařka mi řekla, že je klidně můžu používat, pokud mě vyhovují. A vyhovují! Nechte si změřit zrak a nová skla nebo plasty vám každá solidní optika do starých obrouček zabrousí a vsadí. Pěkný víkend!

hlavicka

Nejsou ale všechny čtecí brýle stejné. Někomu stačí na čtení třeba 1 - 2 dioptrie a někdo má třeba i 10 dioptrií skoro málo. Já mám na dálku 7,5 dioptrií a na čtení 10 dioptrií a tak silné pochybují, že by se daly koupit jen tak někde v supermarketu, drogerií nebo u Větnamců a to ještě za pouhých 30 až 150 Kč. Kdysi oční lékaři mohli psát brýle na recept těm kdo je kvůli zraku potřebují a byly hrazené pojišťovnou obyčejné skla a částečně i obroučky. Naší mocipáni, ale asi zjistili, že nosít dioptrické brýle je příliš velký luxus a tak nám slabozrakým to zatrhli a zakázali psát brýle na recept aby nám ten slabozraký život trochu prodražili.

au1
jak probihala operace?nechal jste si dat nejaky filtr do tech cocek? kolik dioptrii na dalku? nejspis me takova operace taky ceka,vymena cocek krz zakal...

fram
hodnocení

Díky. Moje obroučky jsou ze zlatého drátu - kovu. Takže dík za naději.

hodnocení

0x
Udělají to běžně. Ale chcou cca 300kč (dle optiky) navíc. U starých plastových obrub vám to udělají bez záruky,že obruba praskne (plast křehne), ale nevím o případu, kdy by se to stalo.

riva
hodnocení

0x

Řeším to objednáním brýlí přes Aliexpress. Od optika recept, Číňan vyrobí a pošle do schránky.

Jo? A jak do Aliexpressu pošle svoje staré obroučky?

Tak poslat staré obroučky do Číny může být určitá forma dobrodružství...

Do týdne pak z Číny přijede optometrista se všemi přístroji a oči přesně změří, vše odladí a výsledek bude super.

Ne, opravdu toto není řešení pro každého. Ale jinak ať si brýle každý objednává kde chce.

riva

Objednám celé brýle. Nemívám obroučky, o kterých by mě mrzelo, že je nahradím jinými novými. Žiji v představě, že zaplatím podstatně méně, než tady.

michalverner
hodnocení

0x
U nás ve městě hrozný problém.Nejde to, špatné obroučky které nevyhovují sklům... .V sousedním městě bez problémů za 200Kč.Slouží již rok.

fram
hodnocení

0x

Ty moje obroučky vlastně obroučkami nejsou. Brýle jsou tzv. vrtané. Zahák za ucho č.1. - šroubek - plstové "sklo" - šroubek - spojka (drátek) na nos - šroubek - opt."sklo= plast" - šroubek - a zas drát za ucho č. 2. Málo viditelné brýle. Přesto bylo tohle zařízení drahé a je zachovalé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]