Dobrý den, bude ještě v pořádku trvanlivost u mražených švestek (sbírány, zamraženy loni cca září, říjen, bez pecek, převážně půlky). Lze ještě použít např. do rýžového nákypu, buchty apod.? Děkuji.
V pohodě. Snažím se vypotřebovat zmražené půlky švestek a meruněk během zimy a jara, to jsou lívance s nimi vzácné, v sezóně to nikdo nechce, jíme ovoce čerstvé.
Možná nepíšu nic nového, ale - nerozmrazovat, naházet do těsta zmrzlé a upéci. Bude to výborné.
Pletiplot, ráda vysvětlím. Bo ja su roba z Ostravy a každy vi, že Ostrava je kraj razovity. Např: Kaj iděš? "Do masařa, pak do holiča. Musim eště lokalku na Fifejdy do špitala" a Co tvoje slepice? "To něsu žodne šlepice, bo naše kury vidzum." Fajne ne? Fajne a pjekne.
10? 50?100 roků? kdoví ale pokud nerozmrznoutak hooodně dlouhá trvanlivost bez ohledu na to co se kde píše o spotřebě mražených prodktů v čase snad max půl roku.
S loňskými ani před předloňskými bych si vůbec nedělal starosti
Ještě malé doplnění! Pokud se "proženou" přes destilační kolonu,pak bude jejich trvanlivost buďto zvýší snad až do nekonečna, nebo naopak se velmi rychle zkrátí! O mražených pak bude platit, že vydrží než se z nich udělají švestkové knedlíky či buchta a než se následně zbaští!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.