Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vaření a nejlepší hrnce?

Od: anetak odpovědí: 9 změna:
Dobrý den poradíte mi které hrnce a pánvičky jsou nejlepší a nejodolnější? Aby se tam moc nepřipalovalo jídlo (jako i s olejem) . Vařím na plynu nejlépe kdyby jste mi poslali přímo i odkaz na nějaký e-shop kde je nějaká sada.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jaké hrnce neporadím, ale moje žena říká "Nikdy nekupuj sadu" ale hrnce a pánvičky podle potřeby.

hodnocení

3x

Já bych nekupovala sadu. Já bych začala papiňákem, tlakovým hrncem. Pro jednu osobu menším, s nepřilnavým povrchem uvnitř. Dá se v něm vařit pomalu, rychle i bez poklice. odkaz Pak bych se zastavila v IKEA pro menší kastrolek s dlouhou rukojetí a skleněnou pokličkou. Je nerezový, nepřipaluje se v něm a slouží mi už několik let. A v IKEA bych se podívala na pánve. Klidně sadu dvou. Jedna menší a jedna větší. Pozor, nikdy je horké nedát pod studenou vodu nebo podklad. Vyboulí se dno. Sadu hrnců v IKEA, poměrně kvalitních tam také najdete. A naběračky a vařečky a lopatky z umělé hmoty, aby nepoškrábaly papiňák a pánve. A tam také zapékací misky nebo pekáčky. ;) Tak bych to udělala já.

doplněno 15.05.23 07:23:

Cena papiňáku je vyšší, ale zase nemusíte kupovat více hrnců. Klidně v něm, bez poklice, uvaříte špagety.

hodnocení

2x
S nepřilnavým povrchem Kolimax a Valiru, dále nerezovou Tescomu a neobejdu se bez papinaku. Smalt se časem otluče.

spu
hodnocení

1x

Tak každý to má jinak.Já používám klasické smaltové, ty jsou samozřejmě nejlepší.

liska5
hodnocení

1x

Já nejdřív koukám, jestli jsou na indukci. Je fajn, že ty staré dobré černé litinové s modrým vnitřkem /kastroly, hrnce a pekáče/ fungují i na indukci a stále se prodávají. Prostě nadčasové. Někdo zmiňuje Teskomu a Kolimax. Tak to raději Teskomu. Jinak doma mám i něco od Zeptera a kastrolek Banquet. Taky solidní.

fram
hodnocení

0x

Na plyn s plotýnkou litinová panvička. Neodpálí se držadlo, připalování se hladce ohlídá. Návrat k původnímu materiálu. Na zeleninu, tu krátce a rychle dušenou (brokolice), teflon s pokličkou.

hodnocení

0x

Nejlepší zkušenost mám s litinovým hrncem a kastrolem. Těžký, černý, uvnitř takový modrofialový smalt. Na dušení masa a dlouhé pomalé vaření super.

liska5

Tak tohle nadčasové nádobí jsem taky uvedla.*placni*

hodnocení

0x

Nejleplší je tzv. "hrnečku vař". Osobní zkušenost nemám, znám pouze z doslechu z pohádek. Ale byl by dobrý, jen ho včas zastavit.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]