Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč už (ne)hubnu?

Od: aky odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

věc se má tak, asi tři měsíce jsem se snažil zhubnout, taky se to povedlo, shodil jsem zhruba 10 kilo a nabrat svalovou hmotu, jenže se moje váha pak zasekla a nechtěla dolů, navíc mi přišlo že jsem byl takovej tučnej(napříč tomu všemu) tak jsem se na to asi před skoro měsícem vykašlal. A co se nestalo, váha šla kousek dolů a v pase taky nějaký ten centimetr ubyl. Tak já už nevím, co byste dělali na mém místě? Nebo čím si myslíte že to je?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

seraphico*
hodnocení

0x
Pokud hubneš a přitom nabíráš svalovou hmotu, tak je jasné, že váha nemůže jít stále jenom dolů. Nevím, čemu říkáš "takovej tučnej", možná to byl jenom tvůj příliš kritický pohled. Někdy pomůže během diety pauza, změna jídelníčku, snížení/zvýšení kalorií a další.
Normální tělo spálí v průměru 2000 kcal denně, takže pokud budeš v kalorickém deficitu, tak váha půjde dolů.
Také záleží na tom, na jak dlouho se tvá váha zasekla. Stejně tak je důležité, jestli šel dolů tuk a nahoru svalová hmota.

hodnocení

0x
10 kg je dost. Já mám za stejnou dobu dole pouhá tři kila

liska5
hodnocení

0x

Třeba je to i složením stravy, že Vás víc zakyseluje, že je v ní možná hodně živočišných bílkovin a cukrů /?/.

hodnocení

0x

Vůbec neuvádíte svoji výšku a nynější váhu. Pořád potřebujete hubnout? Jaký sport děláte? Jak se stravujete? Na Vašem místě bych pokračovala ve zdravé stravě, posilovala, zařazovala kardio a tolik nesledovala váhu.

aky
hodnocení

Vážím momentálně 104kg, měřím 177cm a je mi 23 let
Jinak na začátku loňského roku jsem měl 122kg a na přelomu roku to bylo mezi 115-116kg
Co se stravování a sportu týče. Vím, jídlo je důležité, ale jím skoro pořád stejně, ráno nic a až někdy kolem druhé si dám oběd a pak později večeři, ať už je to jídlo zdravé nebo ne. Ale vysadil jsem slazené limonády, obecně sladkosti a začal pít vodu. Jediný co si dopřávám jsou energy drinky(jeden 250ml(občas500ml) každý den))
Aspoň každý druhý den běhám a následně cvičím vlastní vahou(činky nemám a do posilovny nechci, protože prostě lidi...) tak 10-20 minut.
Nevypadá to zrovna kdovíjak, ale fungovalo to, tak jsem to moc neřešil, ale co teď? Chci zhubnout aspoň na 80kg jenže nevím teď jak, když to co jsem dělal doteď už nefunguje.

Jde o rovnováhu. Vyřadil jste slazené nápoje, přidal cvičení = -10 kg. Teď máš výdej/příjem v rovnováze s těmi 104 kg. Potřebuješ další posun. Na těch energy drincích jsi závislý? Zkus to snižovat až na nulu. Co to třeba postupně nahradit smoothiem? Nesnídání - názory jsou různé, podle mě by hladové tělo po noci mělo něco dostat, aby se nastartoval metabolismus, asi by to alespoň něco malého chtělo. Silový trénink vlastní vahou někam posouváš - zvyšuješ opakování, přidáváš cviky? Jestli máš v okolí street workout hřiště a vstaneš ráno brzy, můžeš tam být sám.

liska5
hodnocení

0x

Zkuste vyhledat dobrého nutričního poradce. Dejte na reference. Bude třeba si pro něj psát vše, co sníte a vypijete a ve kterou denní dobu, aby bylo od čeho se odrazit, jakou změnu nastolit. Nechápu ty energetické nápoje, ani start do nového dne zcela bez snídaně.

hodnocení

0x

Při dietě je normální, že po nějaké době se úbytek váhy zastaví, protože tělo se po čase všemu přizpůsobí.Zkuste si koupit Orlistat, mě pomohl když se mi hubnutí zastavilo. Ale nesmí se s ním konzumovat moc tuků, jinak hrozí průjem.

emilky
hodnocení

0x

Odpověď je poměrně na snadě. Tělo nejdříve začíná trávit cukry, ...pak bílkoviny a nááááákonec tuky. Takže, když tělu dodáš cukr, je spokojené, a hned si udělá i nějakou zásobičku (samou radostí z toho nadbytku).
Pokud mu dedodáš cukr, tak musí začít sáhnout po ... a na řadě jsou bílkoviny. Pokud nejsi nasnídaný, tak si pro bílkoviny sáhne do svalů.
Až úplně na konec sáhne po tucích.
Z toho jasně plyne. Ráno máš "spáleno" a tělo si sáhne do svalů, pak v poledne mu něco dáš a nakonec večer. Do toho doleješ energeťák a to je "svinstvo na e-tou", takže výsledek vidíš sám. Nehubneš, trápíš se hlady a myslíš si, že děláš "skoro maximum". Poslechni výživového poradce (to já nejsem, pozn. autora) a zkus změnit stravovací návyky. Už jsem to celkem podrobně napsal v sousedním vlákně, kde jsem tak nějak shrnul, co jo a co raději ne. Ale pochopitelně můžeš mít i svůj vlastní recept, vlastně, hubneš jen ty svoje kila...
Co se týká sportování a mlácení činkama, tak chvilku počítej. Kolik normální člověk "propálí" energie za hodinu bdělosti? Pak si vem, kolik spálíš tím cvičením (za poctivou hodinu) a odečti od sebe. Vyjde ti výsledek tvého snažení a pak si třeba tuhle hodnotu srovnej s energetickým příjmem z (limonády, tatranky, ... ) Bude to překvapivé. Ale vyšší energetický příjem prostě nevysportuješ (běžet tři hodiny v kuse = "normální večeře").
Proto je třeba hlídat co a kolik toho přijímám a jakou formou. Ono 1KJ není jako 1KJ. A 3 x 1.500 KJ se nerovná 5 x 1.000 KJ. Tělo s tím pracuje jinak, byť to čísílkama vychází.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]