Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na prudusky

Od: jampadampa* odpovědí: 14 změna:

porad te mi jak se zabvit zabnetu prudusek kategorie tady neni tak se ptam žen diky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

evunka*
hodnocení

2x

Ja jsem mela taky velky problem s pruduskami brala jsem antibiotika a vubec mi nepomahala taky jsem brala nejake kapky ale take mi nezabiraly (tusin, hedelix) tak jsem zacala macet nohy v horke vode se soli a taky jsem vodu se soli inhalovala a davala jsem si zabaly na krk a prudusky- namazat hrudnik alpou v kremu pak prilozit hadrik namoceny v horke vode na to igelitovy pytlik a na pytlik kus vaty aby zakryla ten pytlik a nakonec, aby to drzelo se to zavaze satkem...melo by se to zaparit, ja si to davala pres noc aby mi to nebylo tak neprijemne, po 2 zabalech jsem pekne odkaslavala. Ale kdyz je zanet prudusek tak se stejne veskery hlen musi vykaslat takze jsem sice zacala odkaslavat, ale na vyleceni zanetu prudusek jsem nakonec od lekare dostala ecobec, ted jsem na tom s kaslem tisickrat lepe.hodne stesti pri lecbe!

hodnocení

1x

Jestli už to je rozběhlý zánět, tak bych teda běžela k doktorovi pro antibiotika...Syn jako dítě s tím skončil v nemocnici, kor teď, když odevšad útočí prasečí chřipka!Jinak je dobré na průdušky přikládat nahřátý olej na hadříku, nebo psí sádlo, kdyžby se dalo sehnat...to bývalo hodně účinné.Také jsem dávala dětem uvařené brambory ve slupce a rozmáčknout-lehce prochladlé, aby nepopálily, dát na hadřík, přiložit na průdušky, a nechat působit...

zuzee*
hodnocení

0x

Já používám kapky bud mucosolvan nebo stoptusin (ten i kašel tlumí). Pak si kupuji bylinné směsy na průdušky a nachlazení. Dobrý je taky cibulový sirup - ten dělám synovi a opravdu pomáhá.

raadek*
Kup si v lekarne Bioparox. Je to lek ve forme inhalatoru a funguje stoprocentne. Doporucuje devet kuraku z deseti. R.

Bioparox mi nepomohl (asi je to tím, že nejsem kuřák :), ani můj lékař se na něj netvářil jako na zázrak, když jsem se pochlubila, čím se sama léčím.

hodnocení

0x

všichni to znáte, v pátek po obědě při vybírání dětí ze školky samozřejmě zase kašel a chycené průdušky...

po mnoha pokusech a lécích pomohla babská rada:

Majoránkový čaj - čajovou lžičku majoránky spaříme na čaj, necháme vylouhovat, můžeme i osladit, naše děti to pily celou sobotu a neděli, stále je to dalo dohromady. Potíže s průduškama úplně přestaly, až když jsme se přestěhovali na venkov.

A je to dobré i pro kuřáky, když se překouří...

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je to začínající kašel a nejsou vysoké horečky,tak nejjemnější je jitrocel.V čaji,v syrupu atd.Výborný je čaj z divizny velkokvěté,sbírám květ celé léto.Když se k tomu přidá i rýma a škrábání v krku,pomáhá inhalace eukalyptového oleje,pár kapek do skleničky horké vody.Pokud ani to nezabere,pak radím jako kolegyně,hajdy k lékaři a antibiotika.

JABRAKA

dracek*
hodnocení

0x

trochu babských rad nikdy neuškodí
Nachlazení
Ti, kdo trpí na časté nachlazení, by měli užívat 3x denně 1 lžíci vlažného medu s ¼ lžičky skořice po dobu 3 dnů. Tím se vyléčí nachlazení, chronický kašel a pročistí průdušky.

malvinka*
hodnocení

0x

Hlasuji pro majoránku napařit a taky se užívá šťáva z cibule nakrájet nadrobno a zasypat moučkovým cukrem nechat stát a pak vymačkat. Užívat během dne po lžičkách a cpát se C.

papene*

*nevi*A ty solné jeskyně,ty ne?

jampadampa*
hodnocení

vsem dekkuji ale antibiotika nemuzu momentalne tak si delam cibulovej caj akorat ze mi bylo receno ze ne mouckovej ale krystal tak uvidime drobet se to zlepsilo ale rymu mam asi chroickou pouzivam sterimar a moc mi to nezabralo nemuzu kapky jako je olynt a tak musim jen ty co obsahuji morskou sul mate nejaky tip?

hodnocení

0x

Naše stařenka mi jako ukuckanému děcku dělala čaj z majoránky a sladila medem. *modla*Ale fakt by to měl vidět lékař. A ten by měl také rozhodnout, která antibiotika-je jich neskutečné množství, přesně cílené. Fakt spousta *hej*

raadek*
Budu se opakovat, ale ten Bioparox je fakt dobrej a je i na zanety nosni sliznice. Stoji asi 150,-kc a obsahuje 400 davek. Na rymu jsou vhodne nosni kapky od Vincentky. Pokud chcete neco z alternativni lecby, tak jsou dobre aromalampy s pouzitim silic lecivych rostlin, ale jedna malinka sklenicka kvalitni smesi silic stoji i 700,-kc. Z levnejsich olejicku do aromalamp vam urcite pomuze vybrat prodavacka ve zdrave vyzive nebo Kvetince. Mozna je maji i v lekarne. R.
papene*

A v dm drogerii mají taky spousta přírodních zázraků.Ale taky je to dražší.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]