Dobrý den, mám dotaz. Včera jsem si omylem nevědomky dala 2 prášky hormonální antikoncepce. Prostě zmatek ve dnech. Stalo se mi to poprvý. A tedy dnes jsem si vzala znovu a pokračuji dokud nedoberu platíčko. Ale teď nevím zda MS dostanu stejně jako vždy nebo se mi to nějak rozhazi a kdy začít brat nové platicko? Normalne pokračovat po 7denni pauze nebo si dat první prášek ve stejnou dobu jako vždy ( tzn. Ze bych měla pauzu 8 dní) vůbec se v tom nevyznam. Nebo si zavolat sestře na moji gynekologii? Poraďte. Děkuji.
Pokračovat po sedmidenní pauze, nedělat delší, leda by se vám chtělo ten měsíc používat jiný druh antikoncepce. Pokud nesouložíte, pak bych tu osmidenní pauzu udělala, abych pokračovala tak, jak jsem zvyklá. Nebo nedělat pauzu vůbec a vzít další platíčko. Možností je více.
Žádnou pauzu v užívání nedělejte. Tablety berte tak jak Vám doporučil lékárník/doktor a v obvyklou dobu a pokračujte v tom až do konce cyklu, který budete mít o den kratší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.