Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šedivění vlasů a jejich padání

Od: samurraj® odpovědí: 9 změna:

Zdravím, mám problém v tom, že mi již bohužel začínají šednout vlasy a docela mě to irituje. Nechci si je ovšem barvit a tím ničit, ale našel jsem na netu (s dobrými recenzemi) přípravek Reparex sediveni-vlasu.heureka.cz/...

a potom český výrobek od Kralux sediveni-vlasu.heureka.cz/...

který by měl být i na podporu růstu vlasů. Nemáte s některým z těchto uvedených zkušenosti? Docela o tom uvažuji, že bych si to na hlavu napatlal. Díky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já bych Vám nerada brala iluze, ale pokud by něco zaručeně fungovalo, nebyl by nikdo šedivý a plešatý...

Zajímavý článek např zde: novinky.cz/...

Zázračný produkt neexistuje

Navzdory tomu, že mnoho kosmetických produktů slibuje zastavení šedivění, nebo dokonce návrat k původní barvě, většina odborníků se shoduje na tom, že není možné zvrátit geneticky dané šedivění.

nebo zde diskuze s lékařem včetně doporučení určitých vitamínů a vyvarování se hlavně stresů při padání vlasů ceskatelevize.cz/...

Mohu z osobní zkušenosti potvrdit, že nejhorší je na vlasy stres a u mě i porucha štítné žlázy..

doplněno 10.05.23 16:35:

@samurraj njn, třeba jednou vědci vynaleznou druhé vlasy, třetí zuby, atd.:-D a časem třeba zjistíte, že huńatá hříva na hlavě není to nejdůležitější a i s úbytkem vlasů může chlap vypadat dobře.*palec*

Šedivění vlasů a jejich padání
hodnocení

Já osobně žádný stres nemám a stejně mi vlasy sem tam padají. Není to nějak moc, ale když si pořádně podrbu hlavu, tak pod sebou pár vlasů najdu a nejhorší je, že v zadu na hlavě se mi začíná tvořit kolečko, jak tam řídnou vlasy, což mě vážně štve. Nejraději bych si zaplatil transplantaci vlasů, ale ta cena mě odrazuje, na to vážně nemám, tak hledám nějakou levnější alternativu, která mě nezruinuje, ale trochu bude fungovat. Vím, že nemohu čekat zázraky.. Co mě však překvapuje, že v dnešní době, kdy doktoři dokáží operovat mikrometrové věci, CHATboti za nás přemýšlí, nejsou vědci schopni vynalézt produkt, který by prostě vlasům a vousům navrátil jejich přirozený vzhled.

Tady je fotka mého asi 29letého syna. Začal plešatět po krátkém období, kdy na SŠ nosil dlouhé vlasy. Geny? nevím, jeho otec měl vlasy ještě tak do 50 let, pak mu to nahoře prořídlo, ale plešatý není. A jeho dědeček měl vlasy až do smrti v 87 letech.

Fotka se nepodařila vložit, no zkrátka má plešku skoro přes celou hlavu.

hodnocení

1x

Asi se nedopátráte ničeho ani na šedivění vlasů, ani na jejich padání. S obojím se v klidu smiřte. Snazší to jistě bude s šedivěním. Vím, že nejsem jediná žena, která považuje šediny u mužů za sexy. A pokud vlasů ubývá, rozhodně nevolte účes typu přehazovačka. To naopak budí úsměv. Od shovívavého až po výsměšný.

Tatínek i oba dědečci měli vlasů málo. Považovala jsem to za normální věc. A vím, že podobně to vnímají jiné ženy plešatých tatínků. Ale když jsem poprvé viděla ve větru vlát u kohosi přehazovačku, musela jsem si zakrýt ústa. Přehazovačku nikdy!

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, šedivění vlasů u muže opravdu nemá význam řešit a není to dáno jen věkem, resp. může to postihnout i dost mladého člověka (na vojně byl jeden kolega/vojín a ten už začínal šedivět). Padání vlasů je horší a pro někoho dost citlivé téma, které nezvládá psychicky. Když jsem to v určitém věku řešil já, dostal jsem radu, která pomohla - každé ráno vypít sklenici vlažného mléka, ve kterém je rozpuštěná lžička potravinářské želatiny (musí se to pořádně míchat, aby se rozpustila). Není to zrovna chutné, vydržel jsem to asi dva měsíce, nadměrné padání vlasů se zastavilo a jejich podstatné množství mám stále (už jsem to nemusel opakovat). Pokud jde o ty přípravky, které zde uvádíte, tak možná obsahují tu želatinu nebo je zkuste později a začněte s tím želatinovým mlékem. Zdravím!

P.S. Většinou muž začíná šedivět od vousů, resp. ty jsou první na řadě a až potom vlasy. A blonďáci mají výhodu, že to není skoro vidět a přechod k šedinám je pozvolný.

liska5
hodnocení

0x

Nepíšte věk. Kolem třicítky se objevují u mnohých šediny. Většinou je to zejména u chlapů zajímavé. To bývá v genech a ovlivní to i vyčerpání, těžký stres a jaterní choroby. Nějakým lékem asi moc nezmůžete. A pokud to čímkoli nabarvíte, po měsíci budete muset znovu, jelikož vlasy odrostou ten centimetr a zase tam bude ta bílá u kořínků. Tím na sebe ovšem strhnete pozornost.

Co se týká druhého výrobku na padání. Opět rodová záležitost. Velký vliv mají hormony a výživa. Vlasy vyživuje pokožka hlavy. Je potřeba mít ve stravě dostatek minerálů: Mg, Zn, Fe, Si a vitamínů řady B. Uvedený preparát Vám s dopravou vyjde jedna polévková lžíce /15 ml lékovka / na 350 Kč!

Napatlat můžete, ale výsledek není zaručený. Jestli podstoupíte ten experiment, sdělte, jaký byl efekt.

hodnocení

Je mi 38, do 36 v poho a od té doby se začaly tvořit bílé vlasy a navíc ubývat, což těžce nesu. Ani jedno z těch, co jsem zde uváděl není na bázi barvy. Barvu jako takovou používat nechci.

Asi něco z toho vyzkouším, ale nemohu se rozhodnout jestli to první nebo to druhé :)

sasa*

Tak zkus oba a dej vědět. Díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]