Jak zabránit kousání nehtů a lámání nehtů? A jak se zbavit těch bílých teček?
Od:nekdo*odpovědí:2změna:
Na kousání nehtů mi celkem pomáhá lak na nehty jak mám i na fotce, ale s tím lámáním nehtů si rady nevím. Poraďte mi někdo jak s lámáním nehtů skončit. A taky by mě zajímalo co jsou ty bílé čárky/tečky na nehtech (foto,na prostředním nehtu) a jak se toho zbavit. Děkuji moc.
Lámání nehtů se zlepší pestrou stravoou + potravinové doplňky z lékárny. Můžete nehty máčet v teplém olivovém oleji. Co je týká okusování nehtů, k tomu vás přece nikdo nenutí, prostě to přestanete dělat, nejste přece malé dítě.
Příčin lámání a třepení nehtů může být více:Lámání a třepení nehtů:Nejčastěji to bývá nedostatek vitamínů a minerálů, zejména zinku a vápníku, ale i dalších látek.Dalším důvodem je dlouhodobý stres, který tělo vyčerpává po všech stránkách, ale i fakt, že své nehty nešetříte."Nehtům velmi škodí například namáčení rukou do saponátů, když si při úklidu nevezmete rukavice.Někdy může neutěšený stav vašich nehtů signalizovat špatnou funkci štítné žlázy.Bělavé skvrny-čáry na nehtech: Bělavé skvrny zdobící nehty nejsou dnes již žádnou tajností. Odborně se jim říká leukonychia punctata a vyskytují se v každém věku, v kterémkoliv ročním období a u obou pohlaví. Vlastně se objevují u téměř každého jedince, takže se za sem tam nějakou skvrnu rozhodně nemusíš nijak stydět.Také příčina je víceméně objasněná – bílé skvrny jsou způsobeny vnějšími mikrotraumaty (klepání nehtů o stůl, o dveře aj.) nebo kousáním nehtů. Jelikož růst nehtů je pomalý, může se následek takového malého poranění projevit klidně až po několika týdnech. Samozřejmě nejde o nic vážného, čas od času se s nimi setká prakticky každý a nedá se s tím dělat nic moc jiného, než počkat dokud nehty postupně neodrostou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.