Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat jak děláte sněhové pusinky? - já vyšlehám sníh do tuha přidám po lžičkách cukr a sníh mi celý spadne, takže je nemám vůbec nadýchané ale takové rozjeté placky. JAk se to má správně dělat a při jaké teplotě a jak dlouho sušit.. JAký použít cukr? Děkuji za rady
Na 3 bílky 180g cukru krupice.
Předehřejeme troubu na 95stupňů a připravíme si na plechy pečicí papír. Bílky našleháme elektrickým šlehačem při vysokých obrátkách na tuhý sníh a postupně do něj za stálého šlehání přidáváme cukr, až je sníh tuhý a lesklý.
Pečeme, resp. sušíme, asi 2 hod ( 95 - 100 stupňů), pak troubu vypneme a necháme plechy s cukrovím v zavřené troubě vychladnout.
Takhle se dají dělat nejen klasické pusinky, ale recept jsem měla u žampionů. To se na papír nastříkají zvlášť kopečky a zvlášť nožičky. Do hlaviček se pak nožíkem vydlabe dírka, potřou se čokoládou, strčí se nožka , nechají zaschnout a pak popráší kakaem.
No Jano, to jsou krásné houbičky. Ty hlavičky, to bych snad zvládla, ale ty nožičky - to se udělá nastojato? Prosím upřesnit. Ptám se možná hloupě, ale lepší je se ztrapnit, než to zvorat. To bych chtěla udělat pro malého, on je ve čtyřech letech vášnivý houbař, protože ho vnučka vodila odmala na houby. Mnohé už perfektně pozná - no to bych mu udělala radost. Udělala bych si generálku ještě před Vánocemi. :D Stejně si moc nevěřím, že to bude jako ty na obrázku, ale kdo se bojí . . . .Hezký večer!
Zuzee i ostatní - ještě se mi líbily recepty z Blesku pro ženy. Tam mají celkem dobrý výběr receptů: prozeny.blesk.cz/...
Pro Janu - tam píší nechat dvířka otevřené přes noc - takže platí zavřené? Když peču něco "mokřejšího", tak hlavně v létě to ukládám zpátky do trouby - už kvůli mouchám. Stalo se mi ale, že ráno byla trouba uvnitř orosená. Možná mám nějaké špatné odvětrání, ale to snad nebude pusinkám vadit.
Okopíruju sem ještě zbytek receptu
Širokým kulatým hladkým nástavcem nastříkáme na plech kopečky o průměru asi 4 cm podobné hlavičkám žampiónů (na každou hlavičku jen jednou stiskneme sáček, aby hlavičky hub neměly vrstvy a zdobicí nástavec opatrně z kopečku sněhu stáhneme, aby se pokud možno nevytvořila špička). Nastříkáme stejný počet věžiček vysokých 3 cm, které by se měly podobat nožičkám hub.
Ty nožičky se tedy stříkají "nastojato". Není to tak složité, jak se to zdá.
Kdyžtak mám ofocený návod i s fotkami z knížky, ale asi nemá smysl ho sem dávat, byl by tak malý, že by se to nedalo přečíst, ale mohla bych to poslat na mail.
Ta trouba má být zavřená proto, aby se tam co nejdéle drželo teplo a schlo to.
Já je dělám takto:na 1 bílek navážíme 6 dkg pískového cukru.Dělám většinou ze 3 bílků a 18- 20dkg cukru,šleháme v telé lázni sníh do tuha a přidáváme po lžičkách cukr, stále šleháme.Pak přendám do studené vody a šlehám do vychladnutí.Pak na plech tvořím zdobícím sáčkem pusinky, nebo věnečky.Suším tak půl hod.i více, podle trouby, chvíli dám horký vzduch, tak 60-100 stup.to se musí vyzkoušet a hlídat, každá trouba peče jinak.Dobře se mi sušily když jsem kdysi měla plynovou troubu...teď to hlídám, vyndávám, když mají smetanovou barvu, vevnitř jsou tzv.žvýkačkové.Tak hodně zdaru!
Řekla bych, že buď byly rychle a krátce sušené, nebo jsou skladované ve vlhkém prostředí. Je dobré krabici zabalit do igelitu.
Ty žampiony jsem tak skladovala a byly v pohodě. Ale stejně asi nejvíc záleží na dobrým prosušení a pak na vzdušné vlhkosti, která doma je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.