Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ženy, co vás pudí k tomu nosit sako?

Od: milanp® odpovědí: 17 změna:

Sako, jakožto původně pánské oblečení si ženy převzaly a nosí jej v upravené podobě (střihu).

Přijde mi to tak neženské. Proč to nosíte, stejně jako kalhoty?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

A co vás nutí nosit dámské? Pro mě za mě, ať si každý nosí to, v čem se cítí dobře, nijak mě to nepohoršuje...

Ženy, co vás pudí k tomu nosit sako?
Ženy, co vás pudí k tomu nosit sako? #2
Ženy, co vás pudí k tomu nosit sako? #3
hodnocení

To jsou spíše extrémy. Chlapi běžně (vyjma Skotů) sukně nenosí.

To byste se divil - mladíků v sukni potkávám v ulicích čím dál víc. A opravdu to nejsou Skoti v kiltech *smich*

vibe2*

To jsou spíše extrémy. Chlapi běžně (vyjma Skotů) sukně nenosí.

Řečtí vojáci nosili sukně ještě v roce 1880.

en.wikipedia.org/...

A řecká čestná stráž je nosí dodnes.

en.wikipedia.org/...

vibe2*

Správný první odkaz je

en.wikipedia.org/...

hodnocení

5x
Sako, protože jsem v něm sexy. A kalhoty protože jsou pohodlné a mám v nich krásný zadek *smich*

ben®
hodnocení

4x
Dobry den, protoze si mysli, ze jim slusi (to je asi ta jedina spravna odpoved a ostatni duvody jsou zbytecne). Zena by na sebe nikdy dobrovolne na verejnost nevzala neco, o cem by si myslela, ze ji to neslusi. Zdravim!

mate59
hodnocení

3x

Náhodou kalhotové a sukňové kostýmy jsou sexi.Letušky nebo bankéřky,proč ne?A máme tady taky tu emancipaci,ne.

pb®
hodnocení

2x
Kalhoty proto, že jsou pohodlnější. Sukni jen v létě, šaty nikdy, nebudu prát tolik látky kvůli jednomu dni nošení. Narvěte se někdy do silonek, sukně a na nohy podpatky, protože noha musí v sukni či šatech nějak vypadat a to udělá nejlépe podpatek. Pak si v tom celý den choďte a třeba přijdete na to, proč tolik žen nosí kalhoty. A taky nejsem tak bohatá, abych mohla pořád kupovat nové silonky.

liska5
hodnocení

2x

Nosím všechno, v čem se cítím dobře a co se mi líbí. Sako taky. Dámské! A mám jich několik...

Ať si každý nosí, co chce. Klidně ať se k tomu celej potetuje a propíchá piercingama. Pak mám aspoň jasno, s kým mám tu čest.*jasne*

hodnocení

2x

Viděl jste Anděly? Tedy předávání ceny Anděla? Všimnul jste si mladého Žbirky? Měl na sobě černé tričko, černé sako a černou řasenou sukni až na zem. A černě nalakované nehty. A jak mu to slušelo! Líbil se mi. ;) Miluji saka, nemám ráda lehké halenky s volánky a krajkami. Navíc, nenávidím jejich žehlení a údržbu vůbec.

Je zajímavé, jak jsme se všichni obdivovali Západu, jak si všichni dělají, co je baví a nosí to, v čem se cítí dobře. A teď kritizujeme a hodnotíme to, do čeho nám je prd. S přehazovačkou.

jp

Jací všichni? Prosím pište za sebe.

hodnocení

2x

Když se mi něco dobře nosí, tak to prostě nosím.

makk
hodnocení

2x

Ženy se už léta snaží vyrovnat mužům. Já to sice nechápu, ale je to tak a oblečení je nejsnazší cesta.

pb®

Ženy se nesnaží, ony jsou nuceny se vyrovnat mužům. Ve chvíli, kdy muži začali bojovat v I. a II. světové válce, musely ženy do práce a zastat chybějící muže. A už z té práce nikdy nedodešly. Ono těžko se bude s paleťákem v Lidlu jezdit v šatičkách a na podpatku. Takže rifle a tenisky. Společnost se vyvíjí, v antice nosili šaty všichni, časem je třeba nebude nosit nikdo. I královna Alžběta II. oblékla montérky, když za války opravovala náklaďáky. Muž dávno ztratil svoji pozici živitele a ochranitele rodiny. Těch, co opravdu rodinu sami uživí, je minimum. Většinou musí pracovat i žena. Když po nás chcete práci, nechtějte křehké květinky. Většinou se mluví o krizi mužství, o krizi ženství jsem nikdy neslyšela.

hodnocení

1x

Sako, protože je sexy (když je elegantní). Kalhoty jen na sport, nebo na hřiby do lesa. *palec2*

mraf
hodnocení

0x

1.Právě ta úprava ze saka či kalhot udělala ženskost, je to střihem - většinou.

2. Je to pohodlná součást oblečení. Většina současných žen nemá živitele rodiny, není manželovi "pro parádu", tudíž ne vždy jsou pohodlím sukně či šaty, - ale maká. V ČR stejně tvrdě jako muži a za 3/4 jejich platu (kromě dělnických profesí).

3. Samoživitelky s dítkem na "ženské" odívání, šaty, zpravidla zřejmě brzy rezignují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]