Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strach z vlastní zrůdnosti

Od: pety odpovědí: 9 změna:
Prosím aby reagovaly jen ty z vás kdo k tomu mají co říct a nepotřebují si jen kopnout nebo na mě štěkat. Děkuji.Jako malou mě zneužíval otec mé matky. Když v mých 13ti umřel, byla jsme asi jediná, kdo měl ve skrytu duše radost. Všichni ostatní ho oplakávali. S pravdou jsem nikdy nešla ven, nikdo by mi nevěřil. Tutlala jsem to v sobě a spíš se začala stranit dětí. ty to samozřejmě vycítili a udělali ze mě terč šikany, tomu nahrával i fakt, že jsem byla při těle. Řešila jsem to jak jinak než jídlem a kila navíc se nabalovala a nabalovala.Později jsem vyzkoušela snad všechny možné drinky a šmejdy z lékárny a pokud jsem něco zhubla, zase jsem to nabrala. prostě začarovaný kruh.Byla jsem ze sebe nešťastná, nenáviděla jsem se. Až předloni v listopadu jsem se odhodlala jít k výživovému poradci a za tu dobu mám dole mám dole 72kg. Na jednu stranu jsem ráda, poznávám na sobě jak se mi líp dýchá, jak rychleji a s lehkostí chodím, nehledě na to, když mi padají rifle, které jsem dřív sotva dopla.. A už mi na některých místech jako stehna nebo břicho a paže začíná docela dost povolovat kůže a dělat se takové ty vějířky. Ale kvůli tomu nepíšu.Tehdy jsem se nenáviděla, že jsem tlustá a myslela si, že i díky tomu jsem ošklivá. Moje nynější váha je už jen asi 108kilo. Hubená pořád nejsem, to ne, ale necítím se ani o chlup líp, co se týče sebevědomí. Pořád se považuji za zrůdu, ohavu a ošklivu. Pořád mám v hlavě slova své babičky nebo dědy, kteří mi říkali, že já už se nevzdám, že zůstanu navždycky sama, že se mám podívat na sebe jak vypadám. Že kdo by takový měch/škopek/almaru/slonici/ klobásu chtěl.Je mi 28, vztah jsem neměla už dlouho, snad ještě někdy na střední. Když se na mě nějaký muž usměje/podrží mi dveře/snaží se dát do hovoru, tak radši rychle vyklízím pole. Pořád mi to v hlavě šrotuje, že kdo by mě chtěl a ať někam zalezu.Jsem ráda, že jsem zhubla, hlavně ze zdravotních důvodů, chci v tom pokračovat, ale opravdu jsem doufala, že až zhubnu, že se budu cítit ve vlastním těle. A já se cítím stejně, ne-li hůř.Je pro vás ženská při těle ošklivá? Nebo jak se definuje ošklivost? Už mám i strach jít po ulici a pozorně špicuji uši, jestli si o mě někdo nešpitá, že jsem obluda. Úplně mě to drtí.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tj
hodnocení

8x
To co zažíváte, je jen výsledkem vašeho ponižování a zneužívání otcem v minulosti. Už mám pocit, že se na této poradně opakuji, ale já mám rovněž velice nízké sebevědomí kvůli své nadváze (115 kg). Držím již ale kalorickou dietu se sledováním, co jím, vážením a hlídáním si množství bílkovin, abych neztrácel svalovou hmotu. Také se více pohybuji a budu i posilovat (čeká se už jen na DPD, až vše přiveze). Udělal jsem změnu a nechal si narůst a upravit trochu vousy (byly mi pochváleny) Všímám si, že se za mnou občas nějaká otočí, nebo se jen tak koukne, což dříve nebylo. Byl jsem jak vzduch. Tím chci říci, že jestli pozorujete, že vám někdo podrží dveře a snaží se komunikovat, možná byste měla přijmout a uvědomit si fakt, že dříve jste možná byla ošklivá koule, ale nyní tomu již tak není. Dál shazujte váhu, sportujte, hlavně o sebe pečujte, zajímejte se o to, jaké máte třeba vlasy, jak jste namalovaná, neflákejte to. Otevřete se tomu, že i když si sama připadáte nepritažlivá, může to být jen váš vlastní klam a ve skutečnosti pro okolí už začínáte být hezká. Jen tak dál a neházet si dobrovolně sama sobě klacky pod nohy...

liska5
hodnocení

6x

Vlastně jste si tím tukovým obalem vytvořila barieru proti vnějšímu světu. Až se divím, že jste už dávno nešla k psychologovi. Že jste dokázala zhubnout 72 kg, je ale obdivuhodné!

Pole nevyklízejte, jsou chlapi, co dávají přednost silným postavám. Mám v sousedství paní, která je na tom váhově stejně, jako Vy. Má dva malé kluky a je to taková veselá kopa. Ústřední postava mezi maminkami na pískovišti.

Teď by to chtělo zpevňovat tělo. Zkuste si najít nějaké cvičení, sport, který Vám nebude ničit klouby a kde je parta dobrých lidí. Třeba břišní tance, tam nebývají hubeňourky. Nemluvte o sobě tak ošklivě. Utvrzujete se v tom, co vlastně nechcete.

A teď vzhůru do lepší etapy! Držím palce!

hodnocení

3x
Jak se říká nesuďme knihu podle obalu. Na pohled může být ošklivá v obsahu krásná. Ne vždy krása a vzhled hraje roli jestli u někoho ano měl by se nad sebou zamyslet. Pro mě samotného je důležité jaký je ten člověk uvnitř. Každý kdo Vás jakkoliv pomlouvá by se měl zamyslet nad sebou. Nemůžou znát vaší minulost čím vším jste si musela projít. Znal jsem spolužačku taky se přejídala (pravděpodobně z rodinný důvodu kde na ni často řvala matka alkoholička) častokrát byla šikanována, ale prostě to ignorovala a dokázala se sebou žít naprosto vyrovnaně. Z 150 KG zhubla na 67 kg. Dneska má dvě děti a manžela. Ale pokud se teda cítíte hůř doporučil bych vám nějakou odbornou pomoc. Nejlépe asi psychologa

hodnocení

2x

Ošklivost je stejně relativní pojem jako krása. Některé chlapi přitahují ženy, které mají obří prdele jak valach a druhé zase ty, které vypadají jak z Dachau.

Pokud o tebe nějaký chlap jeví zájem, tak je nesmysl si říkat, že jsem ošklivá. Pro něj očividně ne.;)

hodnocení

2x
Myslím, že bys měla vyhledat psychologa nebo psychiatra, přestat se trápit, oni ti pomohou a uvidis, že se ti sebevědomí zvedne.Bemusis se stydět, nejsi jediná a děláš to pro sebe.

hodnocení

2x
Pěkný den,především máte psychicky problém. Takže byste měla vyhledat psychologa

hodnocení

1x
Pro mě je rozhodující, co vidím v očích.

nany
hodnocení

0x
Říká se , že tlustí lidé jsou veselí lidé a že než ten tlustý schůdné tak ten chudý umře, vzpomeň te si na některé herečky a herce kteří jsou silní.Tu jde spíše o zdraví.Zasnu že jste tolik zhubla, zajděte si treba ke kadeřnici ať se cítíte líp.Takovych lidí jako vy je na světě více.Nekteri lidé se dívají co je uvnitř ne na povrchu.

p23®
hodnocení

0x

Dobrý den.

Žádné strachy. Shodila jste 72 kg, jste úžasná. Jen tak dál. Hlavně vše v klidu, vše se zlepší. Méně jezte, více se hýbejte a začněte myslet pozitivně.

To, co Vám říkal děda a babička, zapomeňte. Jste jáká jste a nikdo Vám tím nesmí ubližovat. Musíte se také umět začít bránit. Chránit se.

Je Vám 28 let, jste mladá, začněte se mít ráda, dělejte si radosti a usmívejte se. Vše se zlepší.

Vždyť Vám muži dávají najevo, že se jim líbíte. Tak je musíte také přijmout. Oplácet úsměvem. Každý nechce jen hubené dívky. Máte šanci jako každá jiná. Pokud jdete po ulici, hlavu vzhůru. Vždyť jste krásná. Zhubla jste, tak to neřešte.

Co bylo, bylo. Začněte žít, usmívejte se a nebuďte smutná. Začnou se dít věci. Uvidíte.

Držím palce. Zdravím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]