Nejste přihlášen/a.
Játra se nesmí solit a nesmí se dělat dlouho. Solí se až před podáváním a stačí jim chvilka na pánvi. Ať už s olejem nebo na cibulce nebo na roštu. Je možné, že jste koupila hovězí játra a ještě smažila dlouho a to není fajn. Nejlepší jsou krůtí. Očistit od blan a šlach, posypat pepřem. Na oleji nebo sádle zesklovatět cibulku a játra cca 2 minuty a otoči zase 2 minuty. To je další způsob Když je posypete trochou hladké mouky a zaliejte, přidáte majoránku, omáčka, třeba k rýži je fajn. Já se vepřovým v plátcích vyhýbám, protože prskají a "střílí" až na strop. Miluji právě krůtí nebo kuřecí. To, co jsem napsala, to je jenom jeden snad ze stovky receptů.
Játra předem nesolit a nepřepražit. Dělám něco podobného z krůtích jater. Koupila se ještě donedávna mražená, balení 500 g, v Albertu, za 26 Kč. Prostě taková mňamka pro chudší vrstvy. Moc lidí o nich ale nevědělo.Před týdnem jsem je koupila tamtéž, stály ovšem už 56 Kč. Naše životní úroveň se holt mění.Otázkou je, zda k lepšímu.
Játra odblanit, osušit, nakrájet na plátky. Na oleji osmahnout cibulku na proužky, přidat játra, míchat, nechat zatáhnout. Posypat pepřem, mletým kmínem, sladkou paprikou, majoránkou, po chvíli trochu podlít. Feferonku /čerstvou/ zbavit jadérek, nakrájet na drobné kousky, promíchat a zakryté dusit doměkka. Ke konci trošku mouky na zahuštění, prohřívat, vodu dle potřeby. Solit až hotové.
Máme k tomu moc rádi šťouchané brambory s jarní cibulkou a orestovanou anglickou slaninou. Zkuste, nebudete rozhodně litovat. Jaga.
Přidávám i recept na STAROSTOVA JÁTRA, z motorestu U Václava. Známá paní tam vařila, recept mi dala.
Cibuli na půlkolečka, orestovat, přidat trochu pórku, měkký salám na nudličky, poté vepřová játra na nudličky, nechat zatáhnout, pak steril. hrášek, nakrájenou steril. červenou papriku, sojovou omáčku. Dusit doměkka, mletý pepř, občas trochu podlít. Ke konci přidat kečup. Solit až nakonec.
Podávat s hranolky a posypané čerstvě nastrouhaným křenem. Je to lahůdka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.