Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nadívané žampiony

Od: mario® odpovědí: 5 změna:
Zdravím ,
tchýně přinesla košík doma pěstovaných žampionů . Chci je dnes k obědu udělat nadívané , ale na internetu je tolik receptů , že mi z toho jde hlava kolem. Nemáte nějaký osvědčený recept , kde se používají vajíčka a zároveň je to bez masa (šunka , slanina , apod.) . Děkuji a přeji hezký den .
Mario
PS : Zaujala mě píseň z filmu Ať žijí duchové , konkrétně část "žampiony nadívané , máslo , žloutky a pak sůl " . Jen si nedovedu představit , jak to udělat . Příjde mi to takové obyčejné a bez chuti.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkag*
hodnocení

5x

Dobry den,

pokud chcete bez masa, tak staci naplnit nivou a dat na gril a mate vynikajici pochoutku. V troube je delavame i plnene kuskusem. Ten si pripravte s nejakou zeleninou pripadne syrem, naplnte a zapecte.

hodnocení

5x

Vyloupnout nožky, nasekat, orestovat, sůl, pepř, další koření podle chuti, strouhaný sýr, může být i zelená cibulka, všechno smíchat, naplnit kloboučky, upéct.

Pokud trváte na vajíčkách, pak

a) použít větší kloboučky, naplnit a navrch klepnout vejce (jako volské oko), ale to spotřebujete dost vajec

b) osmažit cibuli, přidat nožičky (oboje nadrobnono), okořenit a buď zalít vajíčky jako smaženici nebo přidat nasekané vařené vejce; naplnit, posypat sýrem

a zapéct.

Zkušenost - ty klobouky je lepší před plněním trochu orestovat, nádivku pak dodělat na omastku po restování.

hodnocení

4x

Už je pozdě, už je "zaprášeno." :-D

Dělám plněné bedly, pokud najdu dostatek těch malých, ještě nerozvinutých. Očistit, opatrně vykroutit nohu, aby bylo pod kloboučkem místo. Naplnit směsí: pomletý měkký salám, nastrouhaný tvrdý sýr, špetku pepře, spojit vajíčkem. Nesolit, salám i sýr už jsou slané. Kloboučky naplnit, obalit v trojobalu, zvolna smažit. Jako příloha brambory a tatarka. Je to dobré jídlo. Jaga.

Je dobře, že jste si všichni pochutnali. Tak to má být.

hodnocení

3x

Našla jsem fotku, kterou jsem nazvala Z jedné trouby. :-D Základem jsou nasekané nožky a k nim cokoliv, co lednička dá. Z toho míchanici ochutit a doplnit vejcem, naplněné kloboučky a zasypané strouhaným sýrem. A na plech jsem přihodila i bramborky. *mnam* K houbám se hodí pepř, kmín a česnek. Já tenkrát měla i kousek Nivy, takže jsem nesolila.

Nadívané žampiony

hodnocení

Děkuji za rady , zkusil jsem všechny typy a jen se po jich zaprášilo .
Mario :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]