Nejste přihlášen/a.
Vyloupnout nožky, nasekat, orestovat, sůl, pepř, další koření podle chuti, strouhaný sýr, může být i zelená cibulka, všechno smíchat, naplnit kloboučky, upéct.
Pokud trváte na vajíčkách, pak
a) použít větší kloboučky, naplnit a navrch klepnout vejce (jako volské oko), ale to spotřebujete dost vajec
b) osmažit cibuli, přidat nožičky (oboje nadrobnono), okořenit a buď zalít vajíčky jako smaženici nebo přidat nasekané vařené vejce; naplnit, posypat sýrem
a zapéct.
Zkušenost - ty klobouky je lepší před plněním trochu orestovat, nádivku pak dodělat na omastku po restování.
Už je pozdě, už je "zaprášeno." ![]()
Dělám plněné bedly, pokud najdu dostatek těch malých, ještě nerozvinutých. Očistit, opatrně vykroutit nohu, aby bylo pod kloboučkem místo. Naplnit směsí: pomletý měkký salám, nastrouhaný tvrdý sýr, špetku pepře, spojit vajíčkem. Nesolit, salám i sýr už jsou slané. Kloboučky naplnit, obalit v trojobalu, zvolna smažit. Jako příloha brambory a tatarka. Je to dobré jídlo. Jaga.
Je dobře, že jste si všichni pochutnali. Tak to má být.
Našla jsem fotku, kterou jsem nazvala Z jedné trouby.
Základem jsou nasekané nožky a k nim cokoliv, co lednička dá. Z toho míchanici ochutit a doplnit vejcem, naplněné kloboučky a zasypané strouhaným sýrem. A na plech jsem přihodila i bramborky.
K houbám se hodí pepř, kmín a česnek. Já tenkrát měla i kousek Nivy, takže jsem nesolila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.